A rovat kizárólagos támogatója

Magyarországról származó homokkal szerette volna a Berlini Állatkert igazgatója a park védett területeit feltölteni, ám egy vizsgálat toxikus anyagokat mutatott ki benne.

Sokáig nem tudták honnan származik az október óta az állatpark területén felhalmozott, közel 30 000 tonnányi homok, ám kiderült a park igazgatója Magyarországról kapta ajándékba.

"Nem került semmibe, ezért szállítattam ide" – nyilatkozta a Bild német lapnak Dr. Bernhard Blaszkiewitz a Berlin Zoo korábbi igazgatója. A nagy kupac fekete földet azonban az új vezető, Andreas Knieriem megvizsgáltatta, és meglepő eredményeket tapasztaltak a szakértők. "A földkupacban nagy koncentrátumban találtunk olyan fertőző fémeket, mint az ólom, a higany, vagy a cink. Ez a homok egy valódi környezeti csapás és végzetes lehet az itt élő állatoknak" – figyelmeztetett Silke Gebel, a német Zöld Párt környezetvédelmi szóvivője.

Szerencsére a földet még használták fel, ám az állatkert ráfizetett az ingyenes magyar ajándékra: az igazgatónak ugyanis 570 000 Euróért (közel 180 millió forintért) kell elszállíttatnia a mérgező homokot- írta az allatportal.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás