Hirdetés

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja üdvözöli Nagy István agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat” című európai polgári kezdeményezést. Kicsit sajnáljuk, hogy erre kérdésünk, felszólításunk ellenére csak akkor került sor, amikor a kezdeményezést felkaroló civil szervezetek már sikerre vitték az ügyet, és 6. tagállamként Magyarországon is összegyűlt a szükséges számú aláírás.

Mindenesetre az ország agrárminiszterének elköteleződése számunkra is erőt ad, hogy továbbra is rendületlenül képviseljük a méhek és más beporzó rovarok megóvásához, valamint a szintetikus vegyszerek felhasználásának jelentős csökkentéséhez szükséges intézkedéseket. Bízunk benne, hogy Nagy István szerepvállalása túlmutat egy Facebook bejegyzés megírásán, és végre lépéseket tesz azért, hogy például a kormánypárti képviselők támogassák a határozati javaslataink tárgysorozatba vételét.

Látva az agrárminiszter elköteleződését az ügy iránt az LMP határozati javaslatba foglalja az európai polgári kezdeményezés célját, és azt benyújtja az országgyűlés számára. Az LMP – mint mai sajtóközleményében írta – várja Nagy István és az Agrárminisztérium támogatását a parlamenti eljárás során.

Összegyűlt a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai kezdeményezéshez szükséges 15 750 magyar aláírás – jelentette be a kampány magyarországi koordinátora, a Magyar Természetvédők Szövetsége. Ezzel Magyarország lett a hatodik EU-tagállam, amely teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó feltételeket.

Nyitókép: Nagy István a “méhész minisztérium” tetején kaptárral. Fotó: Pelsőczy Csaba / AM

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás