A rovat kizárólagos támogatója

A modern társadalmakban sokakban megvan az igény a változásra, keresik az alternatív lehetőségeket. Na de hogyan lehetne alapjaiban másképp élni, mint ahogy most tesszük? A Szeri Ökotanyák Szövetsége egy kiváló gyakorlati példát mutat a sikeres életmódváltás terén, rengeteg segítséget nyújtva azoknak, akik hasonló irányba gondolkodnak.

Kriszta és Tamás 14 éve költöztek ki városból tanyára, közös gyermekükkel együtt. 2010-ben mindezt közösségi szintre kezdték emelni. Az élelmiszer-önellátást a tanyák közti cserekereskedelemmel valósítják meg, gondoskodnak a gyerekek gyakorlatorientált oktatásáról, folyamatosan fejlődnek, haladva a tényleges fenntarthatóság és harmónia állapota felé.

Előadásukban részletesen mesélnek erről a kezdeményezésről, a fenntartható életmód napi tapasztalatairól. Sikerüket bizonyítja a környékbeliek, a szakmabeliek, és a hasonló gondolkodású emberek egyre fokozódó érdeklődése. Az infocracy.hu csapata által felvett beszélgetésből többek között kiderül az is, hogyan segített a SZÖSZ a tanyák “szösztelenítésében”, munkát adva a helyieknek. A hazai szakemberek szerint az egyik legkiválóbb közösségi öko-kezdeményezésről van szó, ismerjétek meg ti is!
 

A videót az infocracy.hu készítette.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás