Hirdetés

Ha azt halljuk, hogy zöldkagyló, elsőre azt gondolhatnánk ez egy újabb “úri huncutság”, vagy valamelyik főzős műsorban bemutatott különleges alapanyag. Utóbbi esetben nem járunk messze az igazságtól. A zöldkagyló ugyanis a “kagylók királynője”, és nem véletlen illetik ezzel a jelzővel.

Ismerjük meg egy kicsit jobban…

 A maori törzsek étkezésének, egészségi állapotának megfigyelésekor összefüggést találtak a tudósok a kagyló fogyasztás – ezen belül is a zöldkagyló – és az ízületi gyulladásos betegségek előfordulásának gyakorisága között. Az ízületi betegségek, reumás panaszok szinte ismeretlenek a számukra.

Az ásványi anyagokban (pl. szelén, cink), nyomelemekben, vitaminokban (D, B6, B12) gazdag tengeri kincs Omega-3 zsírsavat is tartalmaz, illetve az ember számára elengedhetetlen glükozamint, ami a porcok, ízületek védelméhez, sérüléseinek regenerálódásához járul hozzá.

Mit tehetünk, ha nem rajongunk a tenger gyümölcseiért?

Szerencsére azok is hozzájuthatnak a zöldkagylóban található értékes tápanyagokhoz, akik egy kitűnő tengerparti étterem étlapjáról inkább a tésztaféléket vagy egyéb húsételeket választják, mert még a kagyló fogyasztás gondolatától is rosszul vannak.  A megoldás a zöldkagyló kapszula, ami már könnyen beszerezhető a Mannavitánál Arthro4 néven, sok más természetes hatóanyagokat tartalmazó étrendkiegészítő mellett.

Az új-zélandi zöldkagyló a világ legtisztább tengervizéből való, melynek kivonata kerül a kapszulákba. Bizonyítottan hatásos az öregedéssel együtt járó porckopások, leválások megelőzésére, illetve a már kialakult ízületi gyulladások kezelésére.

Sportolók körében is nagy népszerűségnek örvend, nemcsak az izmok, ízületek, porcok védelmében játszik szerepet magas DHA tartalma miatt, hanem a sérülések, ficamok, húzódások, egyéb porcsérülések kezelésében is. Javítja az állóképességet és az erőnlétet. Külön kiemelendő hatékonysága az asztmás panaszok kezelésében is.

Fontos információk a kapszulák szedéséről

 Általánosságban is elmondható, hogy az ételallergiában szenvedők fokozottan ügyeljenek minden élelmiszer és étrendkiegészítő fogyasztásánál az összetevőkre, de a kagyló esetében ez még inkább igaz. Az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, így feltétlen figyelni kell az alkalmazás során a tüneteket, főleg, ha korábban nem fogyasztottunk semmilyen formában puhatestűt. A statisztikák szerint ugyanis a legtöbb allergiás reakciót a kagylók váltják ki, csak a mogyoró előzi meg őket. Várandósság esetén feltétlen kerüljük a fogyasztását!

Amennyiben biztosan tudja, hogy nem allergiás a kagylóra, úgy az adagolása felnőtt esetében 20 kg-onként 1 kapszula naponta. Ez annyit jelent, hogy egy 80 kg-os felnőtt napi 4-et szedhet, javasolt reggel, illetve este 2-2 kapszula.

Az új-zélandi zöldkagyló kivonatából készített kapszula tehát egy olyan – mindenféle adalékoktól mentes – természetes összetevőkből álló készítmény, ami jó esetben minden háztartás gyógyszeres szekrényében ott kell, hogy legyen, hiszen egy rossz mozdulathoz sem kell feltétlen épp egy maratont lefutni, elég, ha leejtjük a slusszkulcsot, és máris megvan a baj.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás