A rovat kizárólagos támogatója

Egy nagy „központi régiós” hulladékos cég készül – értesült a Telex. Állítólag a céget fele-fele részt irányítaná Budapest és a hulladékkoncessziót nagyjából egy hónapja, augusztus közepén elnyert Mol.

A hazai hulladékgazdálkodás állapotáról, reformjáról és a Mol Nyrt. által elnyert 35 éves koncesszióról sokat írt a sajtó. A koncesszió odaítéléséről augusztus 17-én jelent meg a döntés, ekkor nyert a Mol-csoport, amely létre is hozott egy Mol Körforgásos Gazdálkodás Kft. nevű céget a célra.

A telex ezúttal a kérdést az egyik legfontosabb jelenlegi szereplő, vagyis a főváros oldaláról nézte meg. Ugyanis úgy értesültek, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a közös cég létesítésével kapcsolatban közgyűlési előterjesztést fog tenni.

A javaslat lényege tehát az, hogy az eddig a Budapesti Közművek Nonprofit (BKM) Zrt. által végzett fővárosi (és budaörsi) hulladékgazdálkodást a koncesszió kezdetétől, 2023. július 1-től a BKM és a Mol közös cég végezhetné, amelyet egy 2-2 taggal felálló igazgatóság irányítana.
A lap kereste az ügyben érintett feleket. A Moltól hétvégén nem értek el senkit, a fővárosi oldalon viszont tudtak háttérben beszélgetni, és nem cáfolták értesüléseiket.

A BKM eddig évi 600-700 ezer tonna hulladékot szállított el, dolgozott fel, ha a jövőben valóban megkapna további félszáz települést a szélesen megfogalmazott agglomerációból, akkor ez a mennyiség akár harmadával nőhetne.

A teljes cikk: Közös cég >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás