Hirdetés
(X)

Fontos, hogy a hidratálás a napi arcápolási rutin része legyen. Hogyan érdemes hidratálni? Honnan lehet tudni, hogy vízhiányos az arcbőr? Mi a különbség a nappali és az éjszakai arckrémek között? A krémek használata mellett hogyan javítható a hidratáltság? Honnan érdemes beszerezni a hidratáló arckrémeket?

Az alábbiakban minden fontos kérdést megválaszolunk az arcbőr hidratálásával kapcsolatban.

Köztudott, hogy szervezetünk jelentős részét víz alkotja, melyből folyamatosan veszítünk, szóval a pótlásról mindenképpen gondoskodni kell. Ez belülről napi legalább két liter víz fogyasztásával, míg kívülről hidratálókrémek alkalmazásával történik. A szükséges folyadék mennyisége függ az életmódtól és az életkortól egyaránt. 

A vízhiányos arcbőr nem tud kellőképpen védekezni

Amennyiben az arcbőr vízhiányossá válik, fakó és száraz lesz, továbbá hámlás és érzékenység is jelentkezik. Ennek következtében az arcbőr védőrétege károsodik, így pedig nem tud kellőképpen védekezni a káros környezeti hatásokkal szemben. 

Ha pedig nem tud az arcbőr megfelelően védekezni a káros környezeti hatásokkal szemben, különféle bőrproblémák, például aknék és mitesszerek jelennek meg. Hosszabb távon ráncok is megjelennek, és felgyorsul az öregedés folyamata. Ráadásul a különféle vitaminok és hatóanyagok sem tudnak megfelelően hasznosulni a vízhiányos bőrön. Szóval a megfelelő hidratálásra kiemelt figyelmet kell fordítani.

Az éjszakai krém száraz és normál bőr esetében egyaránt használható

A hidratálás éjszaka éjszakai krémmel, nappal pedig nappali krémmel történik. Érdemes mindkét változatot használni, hiszen különféle hatóanyagokat tartalmaznak. Felcserélni nem szabad őket, hiszen az adott napszakokra lettek kifejlesztve. Nemcsak az arcra érdemes használni ezeket a készítményeket, hanem a nyak területén is. A Manuka.store oldaláról beszerezhető nappali krém és éjszakai krém tökéletes választás a megfelelő hidratáláshoz.

Az éjszakai krém száraz és normál bőr esetében egyaránt használható. Olyan hatékony összetevőket tartalmaz, mint a Q10 antioxidáns és a jojobaolaj. Az éjszakai pihenés közben intenzív hidratálást nyújt az éjszakai arckrém. Segítségével megőrizhető az arcbőr rugalmassága, és elősegíthető a sejtek megújulása.

A nappali hidratálókrémek minden bőrtípus esetében hatékonyak

A nappali hidratáláshoz nappali hidratálókrémet kell választani. Ezek a termékek nemcsak hidratálják, hanem táplálják is a bőrt. Ez annak köszönhető, hogy esszenciális zsírsavakban gazdag összetevőket tartalmaznak. Például avokádó-, málnamag-, ligetszépe- és olajbogyóolajat. 

Az említetteken kívül kamilla is található a nappali hidratálókrémekben, mely nyugtató hatást és ragyogó arcszínt eredményez. A nappali hidratálókrémek minden bőrtípus esetében hatékonyak, de leginkább a száraz és érett bőrtípusnál.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás