A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Meg úgy általában, miért esik egyre több szó a hőszivattyús rendszerekről? Három éve a Covid-járvánnyal kezdődött, de azóta csapás csapás után éri a világot. Instabil a gazdasági helyzet, az infláció mértéke soha nem látott magasságban van. Az emberek, úgy, ahogy valószínűleg te is, igyekeznek minden forintot megfogni. Jobban átgondolják, hogy amire most költenek, az mennyire fog megtérülni néhány éven belül. 

Hőszivattyú mint tudatos befektetés

Befektetésnek azt a tevékenységet nevezzük, amikor egy adott mennyiségű pénzösszegért szerzett vagyontárgy hatásától a későbbiekben profitot várunk. A reálbefektetés kategóriában a Komfort Plus monoblokk hőszivattyú rendszere abszolút megállja a helyét. A befektetés lényege az, hogy a későbbiekben ez mennyire fog a tulajdonosnak, azaz neked megtérülni. A hőszivattyú fűtési rendszerrel ezekre számíthatsz:

  • Alacsonyabb rezsi
  • Kellemes hőmérséklet télen-nyáron
  • Nem lesz szükséged klímára
  • Vízmelegítésre is használhatod
  • Kedvezményes tarifa az áramszolgáltatótól a fenntartáshoz

Monoblokkos hőszivattyú tulajdonságai

Légkondicionálók esetében már találkozhattál ezekkel a jelzőkkel, hogy megkülönböztetünk split (osztott) és mono rendszereket. A monoblokkos kivitelezés mindössze egy kültéri egységből áll. Emiatt sokan ódzkodnak tőle, mert a fűtési keringtető szivattyú hőátadását kevésbé tartják hatékonynak. 

A szakszerűen telepített és fagyálló folyadékkal feltöltött rendszer teljesítménye azonban semmiben nem marad el az osztott változattól. Mivel a működés is kint történik, ezért a lakásban egyáltalán nem zavarja a pihenést.

Egyszerű telepítés

A monoblokkos hőszivattyú telepítéséhez nem kell engedély, ráadásul egy fűtésszerelőt is meg lehet vele bízni. A víz-levegő típusú rendszerek érhetőek el a legkedvezőbb áron. A munkadíj és a szereléséhez szükséges feltételek megteremtése is egyszerűbb. Az ajánlott évenkénti karbantartás is gyorsan kivitelezhető, hiszen csak egy eszköz megfelelő működését kell átvizsgálni.

Környezetbarát fűtés 

A hőszivattyúkról általánosságban elmondhatjuk, hogy környezetbarátak. A közegükben található hőt használják fel ahhoz, hogy az otthonodban kellemes hőmérséklet és meleg víz legyen. Mindezt úgy, hogy közben nem termel semmilyen egészségre vagy a környezetre káros anyagot. 

A hagyományos hőleadókkal csak komplikált átalakítás után tud jól érvényesülni, ezért a modern fali és mennyezetfűtés egyidejű kiépítése javasolt. A lakás levegőjének a portartalma kevésbé fogja irritálni az allergiás, asztmás lakókat, mint a radiátor vagy padlófűtés esetében.

Látogass el a Komfort Plus oldalára, és ismerd meg jobban a modern, környezetbarát hőszivattyús rendszereket!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás