A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az infrafűtést egész nyugodtan nevezhetjük a mai modern technológia egyik leghasznosabb vívmányának, hiszen általa nagyságrendekkel kényelmesebb lehet az életünk. Elvége egy kimondottan egészséges, energiatakarékos és ráadásul környezetkímélő fűtési módozatnak számít.

A fejlesztők azonban nem állnak meg itt. Folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a felhasználók számára többféleképpen használható, a körülményekhez jól igazodó, emellett pedig az innovatív fűtési mód előnyeit kihangsúlyozó elemeket legyenek képesek létrehozni. Mindezek mentén érdemes azt is megvizsgálnunk, hogy milyen részei vannak az infra fűtési módozatnak.

Az infrapanelekről

Az infra fűtési rendszerek legeslegelső megtestesítőjeként a panelek funkcionálnak. Többféle méretben kaphatók, amit egyébként érdemes figyelembe venni, mert az eltérő nagyság eltérő teljesítménnyel is együtt jár rendszerint.  Mielőtt infrapanelt választunk, először gondosan meg kell tervezni, hogy melyik helyiségbe, és ott pontosan hova szeretnénk elhelyezni. Ennek azért van jelentősége, mert a panelek nem a levegőt, hanem az élőlényeket és a tárgyakat melegítik fel. Ha az adott helyiség elosztása úgy kívánja meg, néha célravezető tud lenni a szükséges teljesítmény elosztása, így több panel segítségével tudjuk elérni a kívánt fűtőhatást.

A panelek elhelyezéséről

Az egyes fűtőpanelekhez tudunk olyan konzolokat is vásárolni, amelyekkel tetszés szerint a földre tudjuk őket állítani. Viszont ha másképp szeretnénk ezt megoldani, akkor akár a függőleges falra vagy a plafonra is fel tudjuk őket szerelni.  Tetőterek esetében pedig a ferde falakra is fel tudjuk illeszteni őket az erre a célra való konzol segítségével. Az elhelyezést tovább könnyíti, hogy a panelek teste nagyon vékony. A belső terek nagy részében ennek köszönhetően egyszerű a helyük megtalálása. Ettől függetlenül nagyobb tárgyat nem érdemes elhelyeznünk előttük, mert azok pont hogy elnyelnék az értékes infrasugarakat.

Az infrafilmekről

Az infrafilmet tekercsekben tudjuk megvásárolni. A szélessége adott, hosszában viszont elvágható. Rendkívül rugalmas lehetőséget kínál a különböző felületek befedésére.  Ennek köszönhetően padlófűtés nagyon könnyen készülhet belőle, de tetszés szerint függőleges falfelületeken is tudjuk használni. A működési elve megegyezik a panelekével, vagyis nem a levegőt melegíti, hanem az élőlényeket és a közelben lévő tárgyakat.

Kiválóan alkalmazható olyan falak esetében, amik valamiért a szokottnál is hidegebbek. Ezen kívül azoknál a helyiségeknél érdemes még használni őket, ahol jellemzően sok időt töltünk.
Padlófűtésként alkalmazva csak minimális mértékben melegíti a levegőt, ezért légáramlást nem idéz elő. Így a működése következtében nem lesz a levegőben olyan por, ami irritálná a légúti betegségben szenvedőket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás