Hirdetés

A takarítás alapvető feladat, akár egy otthonról beszélünk, akár egy üzletről vagy egy irodáról. Azonban a takarításhoz nem árt előre felkészülni a megfelelő eszközökkel, hiszen ez a záloga annak, hogy valóban hatékony munkát végezzünk. De milyen eszközökre van ehhez szükség? Mutatjuk!

 Miért ajánlott a különféle területekre különféle tisztítószereket alkalmazni?

 Sokakkal megesett már, hogy a számtalan tisztítószer reklám hatására csak forgatták a szemüket, hogy miért lenne szükség ennyiféle tisztítószerre egy lakás kitakarításához? Valójában van ennek értelme, hiszen nem minden tisztítószer univerzális, vagyis a többség jellemzően alig néhányféle felület kíméletes, ugyanakkor hatékony tisztítására alkalmazható. Éppen ezért mielőtt bármilyen tisztítószert leemelnénk a polcról, mindig meg kell nézni, hogy az adott szer mire való, és arra valóban megfelel-e, amire mi használni szeretnénk.

 Padlótisztítás

 A padló tisztításánál elsősorban figyelembe kell venni a padló fajtáját, ami lehet PVC, laminált, hajópadló vagy hidegburkolat is. Főként a hajópadlónál igaz, hogy lehetőleg olyan tisztítószert kell alkalmazni, ami nem szárítja túlságosan a fát, és jó, ha egy kevés olaj is akad a tisztítószerben.

 A többi padlóra általában megfelelnek ugyanazok a tisztítószerek, csak azt kell eldönteni, hogy mit várunk el az adott szertől. Például az alkoholos padlótisztítók gyorsan és foltmentesen száradnak, az intenzív jelzővel ellátottak főként a zsíros és olajos szennyeződésekkel tarkított padlóra nyújtanak kiváló megoldást, illetve az általános padló- és felülettisztító szerek leginkább a mosható kemény felületekre valók, ahol foltmentes csillogást hagynak maguk után.

 Szanitertisztítás

 A szanitertisztítás igen problémás tud lenni, hiszen Magyarország egész területét sújtja a vízkő megjelenése. Éppen ezért a leghatékonyabbak akkor lehetünk, ha olyan tisztítószereket használunk, melyek oldják a vízkőlerakódásokat és az egyéb makacs szennyeződéseket, valamint cseppmentesen száradnak.

 A szaniterek tisztításánál a padlókhoz hasonlóan figyelembe kell venni a tisztítandó felület anyagát, ugyanis a szanitertisztítók a mosdók, a csaptelepek, a kádak, az üveg- és a csempézett felületek tisztítására alkalmasak, viszont a márványra és az egyéb mésztartalmú kőfelületekre nem használhatóak.

 Fertőtlenítőszerek

 A tisztítás rendszerint nem jelent automatikus fertőtlenítést. A fertőtlenítés során ugyanis a felületeket a kórokozók jelenlététől szabadítjuk meg, míg tisztítás során a szennyeződéseket távolítjuk el. Ezért ha nagyon alapos munkát akarunk végezni, akkor a tisztítást fertőtlenítés kell kövesse a megfelelő fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel.

 Amennyiben te is nagytakarítást tervezel, és szeretnéd beszerezni az ehhez szükséges tisztítószereket, nézz körül a Delta Clean Kft oldalán!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás