A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az elmúlt évtizedek során az állattartás hatalmas átalakuláson ment keresztül. Míg korábban a kutyákra csupán mint munkatársra vagy kerti őrzőre tekintettek, mára már a legtöbb helyen inkább négylábú családtagként kezelik őket. Márpedig a családtagjainak mindenki a legjobbat szeretné. Ezért is helyeződik manapság egyre nagyobb hangsúly az állatok jóllétére, egészségére és biztonságára is.

A házban tartott kedvencek egyik fontos velejárója a fekhelyük, aminek a kiválasztásakor több lényeges szempontot is figyelembe kell vennünk. Lássuk tehát, hogy milyen is az ideális kutyafekhely.

Milyen az ideális kutyafekhely?

Az egyik legfőbb paraméterét, a méretét érdemes a kutya méretéhez igazítani. A hossza érje el legalább a kutya testhosszát, de az sem probléma, ha kicsivel nagyobb annál. A szélességét tekintve viszont egyáltalán nem probléma, ha kicsit szűkebb fekhely mellett tesszük le a voksunkat, a lényeg az, hogy a kutyus kényelmesen meg tudjon rajta fordulni, és legalább két olyan pózt fel tudjon venni rajta, amiben nem lóg le az ágyáról a teste.

A formáját tekintve nincs túl sok eltérés, az ovális, kör vagy téglalap alakú kutyafekhelyek ugyanolyan kényelmesek tudnak lenni bármelyik állat számára. Ebből kifolyólag bátran figyelembe vehetjük, hogy az otthonunk stílusához milyen darab passzolna leginkább.

Most keresed a lehető legjobb kutyafekhelyet a kis kedvenced számára? Nézd meg a Petissimo webshopjának kínálatát, ahol számtalan szín és forma közül válogathatsz, hogy a kutyusod kényelmesen pihenhessen.

Műanyag kutyafekhelyek

Ezeknek a legnagyobb előnye az árukban és a relatíve könnyű tisztíthatóságukban rejlik, nem való azonban minden habitusú kutyának. Inkább a higgadt, idősebb állatok számára javasolt a műanyag kosár használata, ugyanis náluk kisebb a valószínűsége, hogy unalmukban elrágcsálják a fekhelyüket. Természetesen kényelmi okokból érdemes egy párnát helyezni ebbe, lehetőleg olyat, aminek a huzatát könnyedén el tudjuk távolítani az időközönkénti mosásokhoz.

Levehető huzatú párnafekhelyek

Ezeknél a fekhelyeknél kiemelten oda kell figyelni arra, hogy rendszeresen tisztítva legyenek, így elkerülhető, hogy kellemetlen szagot vegyenek fel. Természetesen ezt nem csak az indokolhatja, ha a kedvencünk játék közben meghempergett valami büdös anyagban, hiszen sokszor már az is elég, ha kissé nedves bundával fekszik le a párnájára. Jó hír viszont, hogy a fentiek miatt kialakuló szagosodás könnyűszerrel megoldható, ha a huzat levehető. Amennyiben a huzat nem mosható, nagy valószínűséggel sűrűbben szorul majd cserére a kutyafekhely.

A kis kedvencünk szőrének és bőrének is kifejezetten jót tesz, ha tisztán tartott fekhelyen tudja rendszeresen kipihenni magát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás