Hirdetés

A HR-szolgáltatók palettája igen széles, így mindenki megtalálhatja a képzettségének és élethelyzetének legmegfelelőbb foglalkoztatási formát. Az alábbiakban ezek közül mutatjuk be a legnépszerűbbeket.

Munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő kölcsönzésével foglalkozó nagy HR-cégek – mint amilyen a JOB.HU is – fontosnak tekintik, hogy csak megbízható partnerekkel dolgozzanak együtt, akik megfelelő körülmények között foglalkoztatják a munkavállalókat. Fontos, hogy a kölcsönzött munkaerő mindig megfelelően felkészített legyen, és csak korrekt tájékoztatást követően álljon munkába. A kölcsönzés a fizikai és szellemi dolgozók számára egyaránt bejelentett munkát kínál, amely akár karrierépítésre is lehetőséget biztosít, hiszen a bevált munkaerőt a cégek előszeretettel veszik át saját állományba.

Munkaerő-közvetítés

Az az álláskereső, aki profi munkaerő-közvetítő céghez fordul, általában jelentősen lerövidíti a munkához jutás idejét, de ennél sokkal többet is nyer! Komplett HR-tanácsadást kap, amelynek keretében teszelik kompetenciáit, és ennek figyelembevételével fel is készítik az interjúkra: az önéletrajz-tippek mellett segítenek akár a bérigény meghatározásában is. A profi támogatás lehetővé teszi, hogy a jelentkező egyszerre több cég látókörébe is bekerüljön.

Ha még tanulsz

Az iskolaszövetkezetek a diákok tanulmányainak és időbeosztásuk figyelembevételével igen sokféle munkalehetőséget kínálnak az egész év folyamán. A tanulmányaik mellett dolgozó fiatalok így nem csak az elvégzett munkával arányos jövedelmet, de esetenként releváns szakmai tapasztalatot is szerezhetnek, amelyet később karrierjük során is hasznosíthatnak.

Munka a nyugdíj mellett

Egyes HR-cégek szoros együttműködésben állnak nyugdíjas szövetkezetekkel, amelyekbe belépve az idősebb korosztály képviselői úgy juthatnak egészségi állapotuknak és időbeosztásuknak megfelelő munkához, hogy közben nyugdíjukat is megtarthatják. Ráadásul fizetésüket is csupán a 15%-os jövedelemadó terheli!

Egyszerűsített foglalkoztatás

Egyes HR-szolgáltatók a szervezetükbe integrált szociális szövetkezeteken keresztül is alkalmazhatják a hozzájuk jelentkezőket. Ez az egyszerűsített foglalkoztatási forma nagyfokú szabadságot biztosít a munkavállalóknak, hiszen ha nem akarják, nem kell hosszú távon lekötni magukat, ráadásul fizetésükhöz akár napi vagy heti rendszerességgel is hozzájuthatnak.

Rehabilitációs foglalkoztatás

Ez a foglalkoztatási forma különösen a megváltozott munkaképességű vagy hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését és munkaerőpiaci érvényesülését segíti. Szerencsére egyre több munkáltató keres kimondottan ilyen munkavállalókat, és számos uniós pályázat is segíti álláshoz jutásukat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás