Hirdetés

Bárki által, bármilyen kerékpárral bejárható városi bringaútvonalak térképét állította össze a Kerékpárosklub Budapesten. A városi bringakörök térképe kijelölt kerékpáros útvonalakat, kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig.

Idén rengetegen ültek kerékpárra, de sokan nem tudják, merre várják őket kijelölt bringás útvonalak, vagy épp érdekes, kellemes helyi uticélok. Nekik állította össze a Kerékpárosklub területi szervezeteinek és szakmai partnereinek segítségével a Budapest Bringakörök térképét, amin természetes és épített örökséget, zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntették.  A bringakörök gyakorlásnak is jók, hiszen többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át a forgalomcsillapított utcákig.

Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ    Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelölték, így elolvashatják, mit érdemes tudni róluk.

térképen különféle színekkel jelölték az útvonalakat. Az egyes útvonalakra vagy pontokra kattintva elolvashatják leírásaikat. Érdemes belenagyítani a térképbe, mert több útvonal részben fedi egymást – így könnyebb elindulni egy úton és folytatni egy másikon. A rétegek (Városi túrák kezdőknek, Külvárosi túrák, Budapesti Zöldutak, Budapest 100) tetszés szerint ki és bekapcsolhatóak.

Ezek is hasznosak lehetnek:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás