Hirdetés
Forrás: 168ora.hu

Vízóra kb. 4000 Ft., vízművek hitelesítés 7200 Ft., és szerelési díj. Ennyibe kerül a narancs blöff. A Fidesz a 2014-es rezsicsökkentési kampány során jelentette be, hogy a vízórák cseréjének költségeit a szolgáltatók állják a jövőben. Mára kiderült: ez is hazugság volt.

Újabb Fidesz-blöff következményeivel szembesül a napokban több százezer ingatlantulajdonos. Budapesten a napokban postázta ki a Fővárosi Vízművek a „Legyen hiteles! Lejárt hitelességű vízmérők cseréje” című kiadványát, amelyben vastagon szedték a lényeget: „A lakás-mellékvízmérő hitelesítéséről, rendkívüli vizsgálatáról a fogyasztó saját költségén köteles gondoskodni.” Giró-Szász András akkori kormányszóvivő egy 2014 februári sajtótájékoztatón azt mondta: „A fogyasztók érdekeit kívánja szem előtt tartani a kormány, és nem a szolgáltatókét.”
Németh Szilárd akkori fideszes rezsibiztos, a párt jelenlegi alelnöke ugyanott bejelentette: „A mérőórákkal kapcsolatosan felmerülő összes költség ezentúl a szolgáltatókat terheli.” A Fidesz tehát két és fél éve eteti a közvéleményt az ingyenes vízóracserével, de belátható időn belül nem lesz változás. A társasházak lakóinak a jövőben is le kell szurkolniuk az darabonkénti 10-15 ezer forintot, ha vízóracserére kerül sor. Továbbra is hiányzik az akarat, a jogszabály és a pénz, hogy az ígéret valósággá váljon. Marad a kampányszöveg és a hitegetés.

 

A Fidesz azt az ígéretét betartotta, hogy egyrészt nyolc évre meghosszabbítják a mellékvízmérők hitelességének idejét. Az átverés az, hogy a választási ciklusból elmúlt két év. Ha a következő két évben sem változik semmi (amire nagy esély van), akkor gyakorlatilag Magyarország teljes lakossága kénytelen lecserélni saját költségen a vízórákat. Vagyis a beígért ingyenességre mindenkinek minimum az újra esedékes cseréig, tehát legalább 8 évet kell majd várnia.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás