A rovat kizárólagos támogatója

Nemrégiben furcsa dologra lehettek figyelmesek a gombászni indulók néhány őrségi erdőben. Kukák kerültek a fára. De nem is alacsonyra, hanem 5-6 méteres magasságba.

Ki tud oda a szeméttel beletalálni? Reméljük senki. Ezek a szemetesek új, szebb életet kezdtek, mert mostantól az egyik legnagyobb hazai bagolyfajnak, az uráli bagolynak hivatottak megfelelő költőhelyet biztosítani. Az ötlet és a minta az osztrák kollégáktól, Dr. Richard Zink vezette csoporttól származik.

A Müllex-Körmend Hulladékgyűjtő és Hasznosító Kft. biztosította a szemeteseket, amelyek kereküket vesztették, de erre az új feladatra tökéletesen megfeleltek. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság lelkes munkatársai átalakították az egykori kukákat, hogy biztonságos, időjárásálló madárodú legyen belőlük.

Régi szemetesek új élete

Régi szemetesek új élete Régi szemetesek új élete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fotó: © D. Zupanc / Archivhabichtskauz.at 

A felhelyezés nem volt könnyű feladat, speciális felszerelést és technikát igényelt, így ezt a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság kollégái végezték el. Sok madárszerető ember munkájának eredményeképp már csak a madarakra várnak az új odúk, s reméljük, hamarosan az alábbi kép fogad bennünket is- írta az Őrségi Nemzeti Park.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek