A rovat kizárólagos támogatója

A Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében tíz középiskolás és egyetemista fiatal adta át kortársai üzenetét Botos Barbara klímanagykövetnek Budapesten és tolmácsolta kéréseit a novemberi egyiptomi Klímacsúccsal kapcsolatban.

Idén novemberben Egyiptomban kerül sor a ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó csúcstalálkozójára (COP27). A Klímacsúcsra készülve a Magyar Természetvédők Szövetsége fiatal aktivistái találkoztak Budapesten Dr. Botos Barbara,  Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövettel, hogy kortársaik üzeneteit közvetítsék a magyar döntéshozóknak.

A fiatalok által felvetett problémák között szerepelt többek között a klímaváltozás hatásainak csökkentése, az éghajlatváltozás okozta károk és veszteségek kompenzálása, a multinacionális vállalatok felelőssége a megújuló energiára való áttérés és a tömegközlekedés támogatásának fontossága.

A fiatalok aláhúzták, hogy a veszélyes mértékű éghajlatváltozás elkerülése érdekében megteendő kibocsátáscsökkentési lépéseket mielőbb meg kell tenni, azokat nem lehet halasztgatni. A radikális lépések elhalasztása generációs igazságtalansághoz vezetne, mert a következő generációkra hárulna a nagymértékű csökkentések okozta nehézségek kezelése.

Botos Barbara válaszában ismertette a magyar kormány és az Európai Unió kapcsolódó szakpolitikái által kínált megoldásokat a jelzett problémákra. Megígérte, hogy a fiatalok felvetéseit eljuttatja a magyar döntéshozókhoz. Emellett felajánlotta, hogy az MTVSZ ifjúsági programja tagjait folyamatosan tájékoztatja az egyiptomi klímacsúcs eredményeiről a közösségi média felületek segítségével.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek