Hirdetés

Te is észrevetted már, hogy ha túl vagy egy kiadós és izzasztó edzésen, akkor sokkal hamarabb kigyúl benned a vágy? Vajon miért van az, hogy egy kis sport így felpörgeti a hormonjainkat is? Elmondjuk, hogy miért van ez így. 

Javul a vérkeringés és nem csak az agyban

Talán nem is kellene tovább ragozni, hogy miért is olyan lényeges ez az apróság, hiszen a megfelelő vérkeringés az egész test számára létszükséglet. Éppen ezért, ha átmozgattad a tested, akkor az mindenhol érezhetővé válik. Remek segítséget nyújt abban az esetben is, ha merevedési zavarban szenvedsz vagy épp potencia gondokkal küzdesz. 

A hormonháztartásra is pozitívan hat

A mozgás minden esetben endorfint termel a szervezetben, aminek egyenes következménye, hogy csökken a stresszhormonok szintje, azaz kiegyensúlyozottabb lesz az ember. Nincs ez másként egy izzasztó edzéssel sem, sőt. Segít elmulasztani stresszt, a szorongást, és csökkenti a depresszióért felelős hormonok szintjét a testben. Ha a kortizol, azaz a stresszhormon magasabb a szervezetedben, akkor óhatatlanul is kevésbé kívánod a szexet is. Éppen ezért a sportolás segít csökkenteni a kortizolt és növelni az endorfint a szervezetedben. Igazi csodaszer!

Az állóképesség és a rugalmasság nem csak a teremben jön jól

Hiába gondolnánk, hogy az edzéstől elfáradunk és már a szexre sem lesz erőnk, ez óriási tévedés, hiszen az aktívabb vérkeringés és a mozgás pozitív hatása azonnali tevékenységre sarkall. Így a megszerzett rugalmasságnak és állóképességnek hála sokkal változatosabb és aktívabb pózokat leszel képes kivitelezni, és az aktus is sokkal színesebbé, élvezetesebbé válik. 

Sőt, a BDSM szerelmeseinek is jól jön, ha kellő rugalmassággal bírnak a résztvevők, sőt a Káma-Szútra sok pozíciója is igényli a megfelelő erőnlétet. 

A kisugárzás

Egy kiadós edzés után sokkal szexisebbnek fogod érezni magad, hiszen nem keveset tettél a testedért és a lelkedért egyaránt. Ez pedig, ha tetszik, ha nem, mindenképp meglátszik a kisugárzásodon. Hiszen önbizalommal tölt el, hogy tettél a tested egészségéért és azért, hogy jól nézz ki. Így nem meglepő, hogy szívesen vetkőzöl le a partnered előtt, hiszen duzzadsz a magabiztosságtól.

Edzés a libidóért

Kutatások bebizonyították, hogy mind a férfiak, mind a nők libidójára jó hatással van az edzés. Hiszen nem csak endorfint termel, de még jobb teljesítményre is sarkall.   Persze arra figyelni kell, hogy ha még az ágyban is akarsz bizonyítani, akkor semmiképp ne ess át a ló túloldalára, azaz ne told túl az edzést. Hiszen ha a végkimerülésig edzel, akkor már csak egyedül lesz kedved ágyba bújni, aminek a kedvesed vélhetően nem igazán fog örülni. Éppen ezért, ahogy minden másban, itt is meg kell találni az arany középutat, amivel igazán hatékony és kielégítő lesz az edzés és utána a szex is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás