A rovat kizárólagos támogatója

A napokban üzembe helyezték az osztrák főváros első mobilitási pontját, ahol a tömegközlekedési eszközökről leszállók egy helyen bérelhetnek közösségi kerékpárt vagy autót, rendelhetnek taxit vagy tölthetik fel az elektromos autójukat.

Az U3-as metró simmeringi végállomásánál adták át az osztrák főváros első mobilitási pontját, a WienMobil-Stationt, ahol közösségi kerékpárt, autót vagy teherbiciklit bérelhetnek a metróról leszálló utasok, de hívhatnak taxit vagy feltölthetik az elektromos autójukat is. Akik saját kerékpárt használnak, azoknak zárható biciklitárolók és biciklipumpa könnyíti meg az életét.

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien célja, hogy a mobilitási pont segítségével utasai számára még könnyebbé tegye a különböző közösségi szolgáltatások igénybe vételét és kombinálásukat a tömegközlekedéssel. A digitális érintőképernyővel is felszerelt WienMobil-Station tulajdonképen egy közvetítő platform, az utasok az egyes szolgáltatásokat már maguknál a szolgáltatóknál veszik igénybe. A közösségi autókat a Stadtauto, az elektromos bicikliket és a teherkerékpárt a Simbike, az e-töltőállomást a Wien Energie, a kerékpártárolókat pedig a Safetydock üzemelteti és adja bérbe.

WienMobil-Station az U3-as metró simmeringi végállomásánál WienMobil-Station az U3-as metró simmeringi végállomásánál

A Wiener Linien célja, hogy az elkövetkező években városszerte további mobilitási pontokat hozzon létre. Az utasok addig is a WienMobil okostelefonos alkalmazással tervezhetik meg az útjaikat a városban úgy, hogy különböző közlekedési eszközöket és szolgáltatásokat kombinálnak. Ezeket rögtön ki is bérelhetik, és természetesen busz-, villamos vagy metrójegyet is vehetnek, amelyet elég a telefonjukon felmutatni. Az alkalmazás a kiindulási pont és a cél közötti különböző útvonalak árát és környezetterhelését is kiszámolja, filterek segítségével pedig segít kiválasztani a felhasználó egyéni preferenciáinak legjobban megfelelő útvonalat.
A WienMobil alkalmazás ingyen letölthető az App Store-ban és a Google Play Áruházban.

Tarlós rigója elszállt

Tarlós rigója elszállt

Tavaly a BKK még azt ígérte, hogy 2018 elejétől végre valóban elindul a RIGO. Már céldátuma sincs a budapesti e-jegyrendszer bevezetésének.

Még jó pár évet várniuk kell a budapestieknek az elektronikus jegyrendszerre, a bevezetésnek már a céldátumát sem tudja megmondani a BKK. derül ki a cég minapi nyilatkozatából.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek