A rovat kizárólagos támogatója

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan milyen célokra és konkrét tevékenységekre kap milliárdokat Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2020-21-ben, a magyar adófizetők pénzéből, válsághelyzet idején.


2020-ban 5 milliárdot kapott az alapítvány. 2021-ben egy másfél-két milliárd forintba kerülő budai villával gyarapodtak. Különös egybeesés, hogy épp másfél milliárd forint a Kék Bolygó éves állami támogatása. 2021 novemberében pedig újabb 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a tőkealapjuk.

Miért fontos?

A klímavédelem korunk egyik legnagyobb kihívása, minden erre fordított erőforrás és erőfeszítés üdvözlendő. Ezzel együtt a Kék Bolygó éves állami támogatása több, mint a teljes magyar civil szférára fordított 2020-as támogatás együttvéve – ez utóbbi összesen 4 343 275 000 Ft.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány semmivel nem bizonyította, hogy jobban és hatékonyabban lép fel a klímavédelemért, mint az ismert és elismert zöld szervezetek, azt pedig végképp nem, hogy nagyobb támogatásra érdemes, mint Magyarország összes civilszervezete együttvéve.

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a döntés indokait, továbbá részletesen mutassák be, hogy konkrétan milyen tevékenységekre fordítja a köztársasági elnök Alapítványa a mi adóforintjainkat! Az sincs rendben, hogy a támogatást milliárdos budai villákra költik a valós klímavédelmi tevékenység helyett.

HA TÉGED IS ÉRDEKEL A KÖZPÉNZEK SORSA, ÍRD ALÁ A SZABADAHANG PETÍCIÓJÁT ITT >>>

Civil támogatások 2020 >>>

Nyitókép: Áder János Kék Bolygó Alapítványának (1,5 – 2 milliárd forint közpénzből vett) villája

Kapcsolódó anyagok:

Üzenet Áder Jánosnak: Itthon legyen a bolygó kapitánya!

Fideszes klímaünnep

Mire költi Áder a sokmilliárdnyi közpénzt?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek