A rovat kizárólagos támogatója

Az Afrikából Európába visszatérő fecskék, sarlós fecskék tízezrei pusztultak el az elmúlt napokban Görögországban. Ezúttal nem a “mindenre lövünk ami mozog” puskások, hanem a heves északi szelek miatt.

Az Égei-tenger térségében az utóbbi három napon kicsiny vándormadarak ezreire bukkantunk elpusztulva vagy súlyosan megsebesülve az erős északi szelek miatt.

„Ez egy súlyos katasztrófa” – mondta a Guardiannak  Maria Ganoti, az Anima vadvédelmi szervezet illetékese. Az elpusztult madarakra Athén utcáin, a görög főváros és térsége lakóházainak erkélyein, és egy Naiplie közelében lévő tó partján is bukkantak.

A görög ornitológiai társaság szerint az április 5-ről 6-ra virradó éjszaka nagy szerencsétlenséget hozott a vándormadarakra a heves szelek, a szokatlanul hideg és az esőzések miatt az ország egyes részein.  Az ornitológusok felszólították a lakosságot, hogy figyeljenek az utcákon a több ezer kilométeres útjuktól elfáradt madarakra ( főleg sarlós és füsti fecskékre – nyitóképünkön).
Görögország a madarak vonulásának egyik fő útvonalán fekszik, ahol tavasszal és ősszel vándormadarak százezrei pihennek meg Európába visszatérve.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek