A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

A Mátrai Erőmű megvételével az állam is tulajdonossá vált a Gyöngyös melletti Visonta menti erőmű területén lévő, szennyvíziszap feldolgozását végző Geosol Kft.-ben – mondta Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke egy tegnapi sajtótájékoztatón. A politikus választ vár arra, hogy visz-e a társaság külföldről szennyvíziszapot Visontára.

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Geosolnak, amely Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos vállalkozóhoz köthető, decemberben, egy héttel az erőmű állami megvétele előtt módosult a környezethasználati engedélye. Korózs Lajos szerint ezzel a társaság az erőmű történetében példátlan mértékűre növelte a feldolgozható szennyvíziszap mennyiségét.

Korózs Lajos arról is beszámolt, hogy nem kapott kielégítő választ az illetékes tárcától az erőmű területén történt haláleset körülményeivel kapcsolatban, ezért további kérdései vannak. Egy fiatalember azért vesztette életét, mert megrogyott a zagytározó gátja, ami maga alá temette a férfi munkagépét. A politikus arra ugyan választ kapott, hogy a zagytározóban nincs veszélyes hulladék, arra azonban nem, hogy miként ázhatott át és rogyhatott meg mintegy húsz méter hosszan annak gátja. Az államtitkári válaszból kiderül, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az üggyel kapcsolatban. Választ vár arra is: milyen karbantartási tevékenységet végez az erőművel szerződésben lévő Szénégető Kft., és mely munkákat látja el az erőmű saját karbantartó cége.

Nyitókép: Szél Bernadett FB oldala

Kapcsolódó anyagok:

A kormány növelné a Mátrai Erőmű hulladékégető kapacitását

Megveszi az állam Mészáros Lőrincéktől a Mátrai Erőművet

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek