A rovat kizárólagos támogatója

A Privátbankár szúrta ki a Bloomberg beszámolóját, amely szerint a Lego teljesen beszüntetné a műanyag használatát a játékok gyártásához. Igen ám, de jelenleg nem ismernek helyettesítő anyagot.

A Lego vezérigazgatója szerint a vállalat hamarosan teljesen beszüntetheti a műanyag használatát a játékok gyártásához, ennek azonban nehéz megmondani a pénzügyi vonzatát. Az ötletet Dánia egyik leggazdagabb családja is támogatja, megvalósítása azonban nem olyan egyszerű: Niels B. Christiansen szerint ugyanis jelenleg nem ismernek olyan anyagot, ami helyettesíteni tudná a mostani műanyagot, miközben ugyanazt a minőséget tudná garantálni a vásárlóknak – írja a Bloomberg.

A Legót a dán milliárdos, Kirk Kristiansen és családja irányítja, az új vezérigazgató tavaly októberben került posztjára. A család is támogatja az ötletet, hogy fenntartható anyagokra – például nádcukorra – cseréljék az építőkockákhoz használt műanyagokat 2030-ig. A márciusi bejelentés is azokra a nemzetközi erőfeszítésekre reagálnak, amit az utóbbi időben számos vállalat vett át a műanyaghasználat csökkentése érdekében – ilyen törekvések egyike például a szívószálak nélkülözése a vendéglátó egységekben.

A vezérigazgató szerint egyelőre nem világos, hogy a profitok csökkenésével járna-e az átállás, de az biztos, hogy nem adják lejjebb a minőséget.  A vállalat szerint már nincs messze az áttörés, a vezérigazgató azonban nem volt hajlandó beszélni arról, hogy a gyártási költségek növekedését áthárítják-e a vásárlókra. A cég aktívan kampányol a műanyagszennyezés ellen; jelenleg minden nagyobb vásárlás mellé a Lego ajándékba ad egy kis csomag, immár műanyagmentes, színes építőkockát – írta a privátbankár.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek