A rovat kizárólagos támogatója

Az életminőséget vették alapul. Arra jutottak, hogy 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második Tokió, míg a harmadik Bécs. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

Az amerikai Forbes közölte azt a listát, amelyet a Monocle című, 2007-ben alapított, városi életstílus magazin állított össze. Az életminőséget vették alapul, azt, hogy mennyire hatékonyak a közszolgáltatások, és mennyire egyeztethető össze a munka és a pihenés a kisebb, illetve a nagyobb városokban.  Arra jutottak, hogy 2018-ban München a világ legélhetőbb városa, második a sorban Tokió, míg a harmadik Bécs.

Münchenről azt írják, hogy a tömegközlekedése kényelmes és tiszta, közbiztonsága jó, repülőteréről több mint 200 másik nagyváros érhető el. A város 18 egyetemére a világ minden részéből érkeznek diákok. A lap kiemeli, hogy sokakat vonz a túrázási, kerékpározási, vitorlázási, síelési lehetőség.  München gazdaságát tekintve is tündököl: irigylésre méltó az alacsony munkanélküliség, az itt dolgozók az autóiparban, a biotechnológiában és a mérnöki iparágakban teljesítenek különösen jól. A cikkből az is kiderül, hogy az ingatlanok itt a legdrágábbak Németországban, igaz, a New York-i vagy a Hong Kong-i árakat még nem érik el – írta a HVG.

A lista első 20 helyezettje között egyébként összesen 4 német nagyváros található. Felkerült még Berlin, Hamburg és Düsseldorf is. Ott van a legjobbak között Koppenhága, Amszterdam, Oslo, Helsinki és Stockholm is. A listára 25 város fért fel, Budapest nincs köztük.

Bécs újra a világ legélhetőbb városa

Bécs újra a világ legélhetőbb városa

2018-ban is Bécs a világ legélhetőbb városa. Az osztrák főváros immáron kilencedik alkalommal került a Mercer előkelő listájának élére. A migránsokkal riogató Lázár János figyelmébe ajánljuk, hogy Budapest a lista 76. helyén található.

Sehol máshol nem olyan jó élni, mint az osztrák fővárosban – erre a következtetésre jutott újra a Mercer nemzetközi tanácsadócég. A felmérés a világ összesen 231 városának életminőségét vizsgálta 39 kritérium alapján, köztük az oktatás, a kultúra, a közlekedés, a közbiztonság, a lakáspiac és az egészségügy helyzetét, a politikai stabilitást, a környezet védelmét.
A tanácsadócég honlapja Bécsben leginkább a közbiztonságot, a jól kiépített közösségi közlekedési rendszert, a kulturális intézményeket és a számos szabadidős programlehetőséget emelte ki, mint követendő példát. Budapest a lista 76. helyén található, közvetlenül Ljubljana és Abu Dhabi között, megelőzve Pozsonyt, Varsót, Zágrábot és Bukarestet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek