Hirdetés

“Teniszlabda, szardarabok, betétek!”- mondja döbbenten Rátay András annak a túlzás nélkül sokkoló videónak az elején, amit május 29-én, szerdán tett közzé a Facebookján .

Elkerülhetetlennek tűnik a hatóságok számára, hogy nagyobb eső idején a tisztítatlan szennyvíz belefolyjon a Ráckevei Duna-ágba, írja a 444.hu egy olyan videó alapján, amelyet a Facebookra töltött fel készítője, hogy megmutassa, mi történt a napokban a Dunán. A nagy eső miatt  a „fekete, fekáliát és darabos szemetet is tartalmazó, tisztítatlan szennyvíz a Natura 2000 védettség alatt álló folyóágba” ömlött. És ez így is marad a októberig a 444 szerint, ugyanis a Fővárosi Csatornázási Művek nem tehet mást.

A tisztítómű kapacitása véges, írja a lap, és bár Tarlós megígérte, hogy a 2018-as fővárosi költségvetésbe belerakat egy összeget a dél-pesti szennyvíztisztító 3600 köbméteres záportározó megnövelésére, az építkezés még csak az idén februárban indult meg, és október a határidő.
Baranyi Krisztina ferencvárosi független képviselő szerint amúgy „az EU kifizette már 10 éve az összes intézkedést, hogy az RSD vize a jogszabályoknak megfelelő minőségű legyen, de ezeknek csak a töredéke valósult meg, az Uniótól erre kapott pénz pedig eltűnt”.
Részletek a 444.hu-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás