A rovat kizárólagos támogatója

Velencében vízipisztolyt ad néhány szálloda a vendégeknek, hogy azzal küzdjenek a falánk galambok és sirályok ellen. A probléma az egyik szálloda, a Gritti Palace vezetője szerint abban gyökeredzik, hogy „amint feláll egy vendég az asztaltól, 10-15 galamb és sirály csap le az ott maradt ételekre, összetörve üvegpoharakat, tányérokat és egyéb károkat okozva”.

A beszámolók szerint a madarak támadásokat indítanak a Szent Márk téren is, itt, „akár fagyit is” lopnak. A vízipisztoly működőképes megoldásnak tűnik a Gritti Palace igazgatója szerint. Fontos azonban, hogy a vendégeknek igazából használniuk sem kell az eszközt, ugyanis a vízipisztolyok narancssárgák – márpedig a velencei polgárok megfigyelései alapján ez a szín rettentően riasztja a galambokat, sirályokat. Puszta látványukra is elmenekülnek.

Más szállodák sólymokkal űzik el a galambokat, az említett Gritti Palace is hetente kétszer hív solymászt. A sirályos-galambos támadásokról rengeteg felvétel kering az interneten, itt van például egy nagyon drámai hatású fekete-fehér felvétel:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek