Hirdetés

2019. május 24-26. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál a gödöllői Alsóparkban. A régió legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvényén a Szent István Egyetem három kara is képviselteti magát, szemléletformáló, interaktív programokkal színesítve a kiállítók forgatagát.

Az elsődlegesen gyerekeket és családokat megszólító, ingyenesen látogatható V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon a Szent István Egyetem május 24-én pénteken és 25-én szombaton három kitelepült karral várja a kíváncsi látogatókat. Az Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, valamint a Tájépítészeti- és Településtervezési Kar képviseletének koordinálásával az érdeklődők számos szemléletformáló és interaktív programmal ismerkedhetnek meg a helyszínen. Az egyetem sátrában többek között felfedezhetjük Gödöllő erdeinek vadvilágát, megismerkedhetünk Szarvas természeti kincseivel, megpróbálhatjuk felismerni az egyes madárhangokat, sőt, egy interaktív terepasztal segítségével mindenki kipróbálhatja a tájrendezést is. A fenti programokon kívül, a kalandvágyó vendégek megtapasztalhatják, hogyan szabadulnának ki egy rejtélyes könyvből, játszhatnak a Kukatündérrel és fény derül az Ökomata kilétére is.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2015-ben került először megrendezésre, amely mára a régió legnagyobb filmes, természet- és környezetvédelmi tematikus rendezvényévé nőtte ki magát. A rendezvény fókuszában mindig is a környezetvédelemre és környezettudatosságra való figyelemfelhívás, valamint a természeti kincsek jelenlegi állapotának megőrzése, illetve az erre való felhívás állt. Bár az esemény gerincét a hat tematikus helyszínen vetített hazai és nemzetközi természet- és dokumentum-, animációs, tudományos és expedíciós filmek adják, 2019-ben a tömérdek kísérőrendezvény mellett számos új programelem is gazdagítja a felhozatalt.

Többek között ilyen Máté Bence kültéri fotókiállítása is, amely május 4-június 9. között tekinthető meg a Gödöllői Királyi Kastély parkjában. Ezen kívül a fesztiválon mutatkoznak be először a Trash Art Magyarország 2019 pályázatának első rostáján átjutott munkái is. A Tarsh Art Magyarország középpontjában az újrahasznosítás művészete áll, így a fesztiválra ellátogató érdeklődők első kézből nézhetik meg, hogyan vállnak a látszólag értéktelennek tűnő hulladékból művészeti alkotások.

A 2019-es fesztivál kiemelt témája a víz, éppen ezért a kiállítók, valamint az eseményre meghívott több mint 300 magyar alkotó (fotósok, képzőművészek, filmesek, zenészek) jelentős része is reflektál majd erre valamilyen módon, sőt, külön a víz témáját feldolgozó filmekből is szerveznek vetítéseket a házigazdák.
A Fesztivál fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, aki a helyszínen is figyelemmel kíséri majd a rendezvény lebilincselő programjait.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás