A rovat kizárólagos támogatója

Stop Balaton-törvény! címmel aláírásgyűjtést indított a tó természeti értékeinek védelmében, a part további beépítésének megakadályozására az Összefogás a Balatonért csoport.

Mint közleményükben olvasható: „A Balaton-törvény értelmében 44 városban vagy településen érintetlen, többnyire tájvédelmi vagy Natura 2000 minősítéssel ellátott területeket, szabadstrandokat kíván feloldani a tájvédelmi besorolás alól azért, hogy oda ipari kikötőt, luxus hajókikötőt, szálloda komplexumokat és lakóparkokat építtessen nagybefektetők segítségével! Az önkormányzatok a törvényjavaslatok véleményezésére minden eddiginél rövidebb határidőt kaptak, nincs fellebbezési joguk, vétó joguk.”

A petícióhoz a https://szabad.ahang.hu/petitions/stop-balaton-toreny linken lehet csatlakozni.


Négy év alatt duplázódott a kiirtott balatoni nádasok területe
Négy év alatt több mint a duplájára nőtt az a terület a Balaton partján, ahonnan kiirtották a nádat az ingatlanok tulajdonosai; az üdülőrégióban a téli nádaratásra engedélyt kérők mintegy fele pedig tavaly is irtást végzett az aratás helyett.


Átverte a kormány a balatoni önkormányzatokat
A balaton-parti új szabályozási tervvel kapcsolatos egyeztetési folyamatánál úgy tűnt, hogy minden rendben zajlik majd, ám most úgy tűnik, a kormány megvezette a balatoni önkormányzatokat: az ígért alapos és közvetlen párbeszéden alapuló egyeztetésből nem lett semmi, miközben több komoly aggály is felmerül az új fejlesztési tervekkel kapcsolatban.


Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni. A vesztes a folyamatosan megkurtított természeti környezet, és a magyar nemzet. 
Az ellopott Balaton – Orbán emberei megszereznek mindent

Az elmúlt években a Balatont szép lassan bekebelezi, beépíti, és zöldteleníti közpénzből az Orbán/Tiborc/ Mészáros családi üzleti érdekkör. A fideszes újgazdag oligarcha és kiszolgáló rétegének státuszszimbóluma a tavi vitorlázás is, melynek sok természet és tájromboló kikötői beruházás az egyik ára.
A Balaton-törvény miatt mehet a zöldirtás

Nyitókép: Mólóépítés a balatonfenyvesi vitorláskikötőben Győrffy Árpád balatontipp.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás