A rovat kizárólagos támogatója

Azoknak, akiket érdekel a szűkebb lakókörnyezetük állapota, esetleg az ország környezeti problémái, de azt tapasztalják, hogy sem információt nem kapnak, sem a döntéshozatalba nem tudnak beavatkozni – készített az EMLA Egyesület egy rövid, közérthető összefoglalót a jogorvoslati jogokról.

Ha nem akar belenyugodni ebbe, akkor önnek jogorvoslatra van szüksége. A környezeti ügyekben elérhető információs és részvételi jogokról, valamint a jogorvoslati lehetőségekről szól az EMLA Egyesület könnyen kezelhető, laikusoknak szóló online tájékoztatója, a Platform.

Amennyiben közérdekű környezeti adatigénylését megtagadták, vagy a hatóság elutasította ügyféli jogait, vagy csak egyszerűen jogi eszközökkel akar fellépni egy környezeti problémával szemben, kérjük, hogy olvassa el tájékoztatónkat és válaszolja meg a feltett kérdéseket. A Platform megpróbál rövid, tömör válaszokat adni a felmerült problémákra. Ha még ezek után is van megválaszolatlan kérdése, nyugodtan forduljon ügyvédeinkhez, a folyamat végén elküldheti további észrevételeit.

Reméljük, hogy a segítségükre tudtunk lenni, és ezáltal elő tudtuk mozdítani a környezeti részvételi jogai gyakorlását.

A Platformot az Európai Unió LIFE Programja támogatja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás