A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Az emberi test az izzadság elpárologtatásával hűti magát, ezen egyszerű elven működnek az olcsóbb és gazdaságos adiabatikus hűtőberendezések. Energiatakarékosság nagy méretekben, melyek egy része családi házaknál is használható: bevilágító és fénybeeresztő rendszerek, árnyékolástechnika.

Napjainkban az egyre növekvő energiaárak mellett kiemelten fontos szerepet kapnak az energiatakarékos gépészeti megoldások, legyen szó egy otthoni eszközről vagy egy ipari berendezésről. A cégek folyamatosan fejlesztenek egyre hatékonyabb rendszereket, csökkentve az energiafelhasználást. Néha a természet, és az egyszerű fizikai törvények nyújtják a legjobb megoldást egy problémára. Az emberi test is izzadság elpárologtatásával hűti magát, és tulajdonképpen ez az egyszerű elv az alapja az un. adiabatikus hűtőberendezéseknek is.

De mi is ez a technika, amivel a jelenleg elterjedt folyadékhűtéses rendszerekhez képest akár 85%-kal is olcsóbb lehet a hűtés? Többek között ezt is megtudhatják a mai beszélgetésből sok más érdekesség mellett. A hazai piac meghatározó szereplője a gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat nyújtó Colt Hungária Kft. 14 év után október 1-től Autent Solutions Kft. néven folytatja tevékenységét. Csordás Zoltán ügyvezető igazgatóval Sarkadi Péter beszélgetett.

„A klímaváltozás és az energiaárak emelkedése még inkább szükségessé teszik minden megrendelő számára, hogy az igényeihez leginkább illeszkedő, egyedi, és főleg energiahatékony műszaki megoldást nyújtsunk. A nemzetközi változásokat figyelembe véve jutottunk arra a döntésre, hogy csak úgy fejlődhetünk és úgy valósíthatjuk meg elképzeléseinket, ha a Colttól különválva, ezzel nevet is változtatva folytatjuk eddigi tevékenységünket” – mondta Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató. „Fontos kiemelni, hogy csak a cégnevünk módosul, sem munkatársaink soraiban, sem pedig az ügyfelek iránti elkötelezettségünkben nem lesz változás. Ugyanakkor a jövőben műszaki megoldásaink körét, sőt csapatunkat is bővíteni tervezzük.” – folytatta a cég átalakulásával kapcsolatosan a cégvezető.

Portfólióbővítés: együttműködés Európa vezető gyártóival

2023 január 1-jétől az Autent Solutions nem egy cég, hanem több neves európai gyártó minőségi termékeinek képviseletével folytatja a tevékenységét. A nemzetközi beszállítók között olyan cégek találhatók, mint az 1829 óta létező német Hahn Lamellenfenster GmbH, és a cseh AVAPS s.r.o., amely a tűzgátló és füstgátló megoldások egyik piacvezető gyártója Európában, vagy a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező, mechanikus szellőztető rendszereket gyártó holland VentiNet B.V. A felsorolást lehetne még nyugodtan folytatni.

A jelenleg 14 főt foglalkoztató Autent Solutions kínálatában továbbra is megtalálhatók lesznek a hő- és füstelvezetési rendszerek, a gravitációs napi szellőztető rendszerek, árnyékolástechnikai rendszerek és mindezek vezérlése. A tűzgátló szakaszolásokra, a gépi füstelvezetésre, a mélygarázsok átszellőztetésére, a hasadó-nyíló felületekre, bevilágító rendszerekre és fénybeeresztő rendszerekre a jövőben is van megoldásuk. A gyártócsarnokokban az alkalmazottak megfelelő munkakörülményei és a munkagépek hőterhelésének csökkentésének biztosítására a fenti elemeket az adiabatikus hűtéssel tudják eredményesen kombinálni. Ez a rendszer magas hőterhelésű helyek igazán hatékony és költségkímélő kezelésére ad választ.

 

Karbantartás házon belül

A névváltozás után a cég a hatékony piaci működését tovább erősíti. Az egyik ezt szolgáló intézkedés, hogy a jövőben az Autent Cégcsoporthoz tartozó, Autent Hungária Kft. látja majd el az Autent Solutions által értékesített berendezésekkel kapcsolatos karbantartási, és szerviz szolgáltatásokat. Az Autent Hungáriának 2019 óta ugyanaz a tulajdonosi háttere. A cég 2004 óta működik, mára piacvezető szolgáltatóként. „Bízunk benne, hogy ez a változás ügyfeleink még magasabb szintű kiszolgálását teszi lehetővé, hiszen működési alapelvünk nem változott: nem csupán épületgépészeti termékeket és rendszereket, hanem egyénre szabott műszaki megoldásokat nyújtunk a tervezés első lépéseitől, egészen a megvalósult projekt utóéletéig.” – mondta Csordás Zoltán.

Bővebb információ: www.colt-info.hu

Október elejétől már elérhető az www.autentsolutions.hu oldal!

 

 

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek