A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Erdőlátogatási tilalmat rendeltek el Somogyban szeptember végéig a megkezdődött vadászati főidény miatt a Sefag Zrt. üzemi vadászterületein.

A társaság honlapján közzétett tájékoztató szerint az erdészet területén folyamatos lesz a vadászat, ezért a balesetek elkerülése érdekében tilos a terület látogatása. A tilalom részleteiről a helyi önkormányzatok hirdetőtábláin, az erdei utak mentén fellelhető táblákon, illetve a helyben gazdálkodó erdészeteknél lehet tájékozódni.

A látogatási tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek, ami akár 50 ezer forintos pénzbírsággal is járhat.
A Sefag Zrt. az ország legnagyobb vadgazdálkodójaként 103 ezer hektár vadászterületen folytat vadgazdálkodási- és vadászati tevékenységet. Nyolc vadászterületükön minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható.

A társaság kezelésében lévő állomány minőségét fémjelzi, hogy a vadászterületek különleges rendeltetésűvé nyilvánítottak, a gímszarvasállomány kiemelkedő genetikai értéket képvisel. A Sefag Zrt. vadászterületein évente több mint kétezer gímszarvas és ezt megközelítő számú dámvad, csaknem háromezer vaddisznó – mintegy harmada vadaskertben – és hozzávetőleg 800 őz kerül terítékre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás