Hirdetés

14.000 diák és a Corvinus vezetése megy szembe a kormánnyal. Miután tegnap megjelent a hír, hogy a Corvinus Egyetem Villányi úti karának épületeit és a hozzá tartozó arborétumot eladja a kormány, ma tiltakozó fórumot tartottak és petíció aláírásába fogtak a diákok és az egyetem vezetése.

Miután tegnap a sajtóban megjelent a hír, hogy a Corvinus Egyetem Villányi úti karának épületeit és a hozzá tartozó arborétumot eladja a kormány, ma tiltakozó fórumot tartottak és petíció aláírásába fogtak a diákok és az egyetem vezetése. A ma délben tartott gyűlésen azt mondták: nem fogják hagyni, hogy a campust elköltöztessék.

Az ügyben érintett Villányi úti épületben tartott mai találkozóra a felsőoktatási államtitkárt is meghívták, de ő – a HVG szerint – arra hivatkozva nem ment el a fórumra, hogy „egyelőre nincs miről beszélni, az átalakítások csak 2-3 hét múlva lesznek olyan állapotban, hogy azokat meg lehessen vitatni”. 

Az egyetem épületeinek az eladása és az átszervezések ellen tiltakozók petíciót fogalmaztak meg Együtt a Corvinusért, Együtt a budai campusért! címmel, és egy Facebook-oldalt is indítottak

14.000 diák és a Corvinus vezetése megy szembe a kormánnyal14.000 diák és a Corvinus vezetése megy szembe a kormánnyal

Budapesti Corvinus Egyetem közleménye

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) a Budai Campus-án óriási érdeklődés mellett kora délután tájékoztató fórumot tartott, amelyen az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke egybehangzóan kiálltak az egyetem egysége mellett.
A dékáni beszédek középpontjában a budai oktatási és kutatási tevékenységek hosszú múltra visszatekintő és a jövő szempontjából felbecsülhetetlen értékei álltak. Hangsúlyozták, hogy mindezek megőrzésére kizárólag a Budai Arborétum területén és a BCE szervezeti keretei között van reális esély.

A rendezvény demonstrálta, hogy az egyetemi polgárok készek mindent megtenni az intézményükért. A beszédeket követően a kérdések elsősorban a hírek megalapozottságát firtatták, melyre az egyetem vezetése válaszában megerősítette, hogy nincs semmilyen konkrét információ birtokában az esetleges átalakítási koncepcióról. Továbbá, bízik abban, hogy a közeljövőben meginduló tárgyalások során véleményét kifejtve, érvekkel tudja alátámasztani meggyőződését az egyetemi egység tudományos-szakmai erejéről. Az esemény sajtótájékoztatóval zárult.
2015. május 20.  


A tanszékvezető elsírta magát a kertészeti egyetemen

Tömeges protestmozgalom indult a Kertészetiért, miután a kormány állítólag szét akarja szabdalni az intézményt. Hallgatók, oktatók és az egyetem vezetői együtt álltak ki, hogy megvédjék a Corvinus budai campusát. A szerdai fórum zsúfolásig megtelt, az online petíciót idáig hétezren írták alá. Közben Palkovics László felsőoktatási államtitkár az Indexnek azt mondta: semmilyen döntés nem született a budai campus eladásáról. Az államtitkár szerint át kell alakítani az agrárképzést: négy nagy centrumot fognak létrehozni, ami több kar helyzetét is érintheti, az ingatlanok hasznosításáról azonban csak ezután érdemes beszélni.
Sem háttértanulmány, sem semmilyen döntés nem született a Corvinus Egyetem budai campusának feldarabolásáról és eladásáról.
– ezt mondta az Indexnek Palkovics László felsőoktatási államtitkár arról a kedden bombaként robbant hírről, hogy eladják a Corvinus Egyetemhez tartozó egykori kertészeti egyetem területét. Az index részletes beszámolója >>>


 

Orbánék likvidálnák a budai arborétumot is

Hetvenmilliárd forint bevételt vár a kormány a Budapesti Corvinus Egyetem 7,5 hektáros budai campusának eladásából. A Népszabadság meg nem erősített információi szerint ezzel együtt értékesítenék az intézményhez tartozó Budai Arborétumot, amely tavaly volt 125 éves. A természetvédelmi területen több mint 2000 növényfaj található. 

 

Kapcsolódó anyagok:

Orbánék likvidálnák a budai arborétumot is

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás