A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: euronews

Az osztrák kormány elmaradt környezetvédelmi intézkedései miatt tiltakozik az Utolsó Nemzedék csoport. Kiutasíthatják Ausztriából a német származású klímaaktivistát. Csoportja követelése, hogy Ausztriának legyen végre hatékony klímavédelmi törvénye.

Az aktivisták az elmúlt egy évben hetente blokkolták a forgalmat az országban, ám a jelek szerint német származású társukat, Anja Windlt most kiutasíthatják az országból:
“Az, hogy kiutasítanak-e , az csak idő kérdése. Igen, megpróbálnak megszabadulni tőlem.”

Anna arról is beszél, mivel jár, ha az aszfalthoz ragasztja magát:

“Néha elég fájdalmas, főleg, ha már többször is beragasztóztad a kezed, ahogyan én. Minden alkalommal erősebb a bőrirritáció.”

.A csoport fő követelése, hogy Ausztriának legyen végre hatékony klímavédelmi törvénye. Az előző 2020-ban hatályát vesztette, a koalíció pedig 800 napja tárgyal az új jogszabályról, ami újraszabályozná a CO2-kibocsátási határértékeket. Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszter szerint nem rajta áll a döntés:

“Határozottan támogatom a gyors döntést az éghajlatvédelmi törvényről. Nem titok, ha egyedül elfogadhatnám, már meglenne, de ehhez parlamenti többségre van szükség, és keményen dolgozom, hogy megszerezzem.” – mondja a környezetvédelmi miniszter.

Anja Windlt őrizetbe vették, az Utolsó Nemzedék pedig tiltakozási hullámot hirdetett májusra. Három hétre le akarják zárni a főváros nagy közlekedési csomópontjait.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek