A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Befogták az orlandói Disney World egyik mesterséges tavában azt az aligátort, amely egy kisfiút ragadott el. Az állatot feldarabolták, de emberi maradványokra nem bukkantak, a kétéves gyereket tovább keresik.

A tragédia helyi idő szerint tegnap este kilenc óra után történt, a Disney egyik mesterséges tavánál. Egy ott üdülő, háromgyermekes nebraskai család kétéves játszadozó kisfiát húzta be a vízbe a hüllő, és a gyermek apja hiába próbált azonnal utána nyúlni, kirángatni a gyermeket a hüllő állkapcsából, próbálkozása sikertelen maradt. Őt magát is több helyen megsebesítette a másfél méteres állat, amely aztán a kisgyermekkel az állkapcsában el is tűnt.

Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Ma délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi jelét, nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek. A kisfiúnak nyoma sincs.

"A szomorú valóság az, hogy valószínűleg soha nem találjuk meg a gyermek földi maradványait" – mondta Jerry Demings megyei seriff. A floridai Hal- és Vadvédelmi szolgálat szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy most van a tojáslerakás ideje, és ilyenkor a Floridában egyébként is nagy számban élő aligátorok agresszívabbak, és gyakrabban araszolnak ki a vízből.

Ma délután még mindig több mint ötven rendőr kereste a kisfiút, a mentakcióhoz két helikopter és búvárok csapata is csatlakozott. "Tűt keresünk a szénakazalban" – nyilatkozta a The Orlando Sentinel című lapnak Jeff Williamson, a megyei seriff hivatalának szóvivője. A kisfiú egyébként olyan helyen játszott, ahol úszni tilos tábla és aligátorveszélyre figyelmeztető felirat volt.

Jacquee Wahaler, a Disney szóvivője sajtóértekezleten jelentette be, hogy a vállalat minden segítséget megad a kisfiát sirató családnak. Közben a Disney World szórakoztató-komplexum vezetői azt is bejelentették, hogy elővigyázatosságból lezárják az üdülőhely valamennyi strandját.  

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek