A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Budapesten a IX. kerületi Haller és  Soroksári út sarkán áll a myhive Haller Gardens, mely az IMMOFINANZ egyik olyan irodaháza, aminek nagyobbik részét már bezöldítették. De mit is jelent ez a gyakorlatban, Lehet klímasemleges az ingatlanágazat? Milyen a fenntartható iroda, ahol a dolgozók és a vendégek is jól érzik magukat?

Milyenek itt az új myhive irodák?

A hamarosan teljes egészében megújuló myhive Haller Gardensben magas szintű ergonómiai megoldások mellett maximalizálják a természetes fényt, az irodahelyiségeket bioritmuskövető lámpákkal látják el, amelyek a napszaknak megfelelően állítják be a szükséges fényt, valamint a sok-sok zöld növény mellett növényfalat tesznek be, amely tisztítja a levegőt és szabályozza a helyiség hőmérsékletét, páratartalmát. A csapokban integrált tisztított vízszűrők vannak beépítve, valamint zónás fűtési és hűtési rendszer működik, amely a rendkívül innovatív technológiát alkalmazva automatikusan figyeli, méri és szabályozza a beltéri hőmérsékletet.

kép: Immofinanz Showroom Haller

Emellett a mycowork és myoffice munkahelyek egy új dimenziója, rugalmas bérleti konstrukciók, minden igényhez tudunk igazodni. Egyetlen asztaltól – nagyobb irodaterekig, változó bérleti idővel. 1 nap vagy 1 hónap. Ehhez pedig az irodaház teljes szolgáltatását igénybe lehet venni, konferencia terem, tárgyaló, portaszolgálat, sőt concierge szolgáltatás, vagyis elintézzük a virágrendelést, tisztítót, vagy akár a postát. Ez a coworkingnek egy olyan formája, ami nagyon vonzó lehet a bérlőknek. Star-up cégektől kezdve a nagyobb cégekig, akik ügyfeleiket is tudják itt fogadni és minden előnyét élvezni az irodaháznak. Érdemes ellátogatni és megnézni bemutató irodánkat.

A vállalat évek óta elkötelezett a környezetbarát működés iránt.

Természetesen az ingatlanágazat – mint a gazdaság egyik fontos szegmense – sokféleképpen járulhat hozzá a klímavédelemhez, és akár vezető szerepet is vállalhat – mondja mai podcastunk vendége Nagy Viktor, az Immofinanz Magyarország operatív igazgatója.

Nagy Viktor az Immofinanz Magyarország operatív igazgatója

Ezért egy olyan stratégián dolgozunk mi is, amelyben portfóliónkat hosszú távon klímasemlegessé tesszük, és növeljük az erőforrás-hatékonyságot. Például nemrégiben jelentettük be a Top on STOP kísérleti projektünket, amelynek keretében a már meglévő egyszintes STOP SHOP kiskereskedelmi parkjaink tetejére alacsony árfekvésű, energiabarát lakásokat tervezünk. Középtávon így akár 600 000 négyzetméter lakóterületen 12 000 magas fenntarthatósági kritériumnak megfelelő új lakás is megépülhet. Ez egy olyan innováció, amellyel az IMMOFINANZ hozzátesz az éghajlatváltozás és a lakhatási költségek robbanásszerű növekedése elleni küzdelemhez.

A beszélgetésben kitérünk még a cég elektromobilitási tevékenységére, ugyanis ebben az évben 61 töltőállomás került telepítésre a teljes hazai STOP SHOP kiskereskedelmi hálózat 14 helyszínén. A 61-ből 55 kettős töltési képességgel rendelkezik, így ahol lehetett, kevesebb idő alatt nagyobb kapacitással működő egységek kerültek beszerelésre.

Az IMMOFINANZ az elmúlt üzleti évben a régióban ismét növelte a fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező ingatlanai arányát, és megkezdte kiskereskedelmi parkjainak tanúsítási folyamatát. Évek óta nagy hangsúlyt fektet az energiamegtakarítások növelésére és a fenntarthatóság iránti elköteleződés megteremtésére.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás