A rovat kizárólagos támogatója

A törvénytelen, alaptörvény ellenes, nemzetközi és hazai jogot sértő Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) legújabb módosítása törvényessé kívánja tenni a törvénytelent!

Tisztelt Dr. Szeneczey Balázs Főpolgármester Helyettes Úr! 

Megdöbbenéssel olvastam a hirdetésükben a VÉSZ módosításról megjelenteket. Ez a tájékoztató kiválóan alkalmas a lakosság félrevezetésére, megtévesztésére és a legkevésbé sem szolgálja a lakosság informálását. A többi tiltakozó levelemmel együtt a mostani alkalommal is azt kérem, hogy ne használják fel önigazolásul arra, hogy Önök a lakossággal konzultáltak.
Ahogyan a VÉSZ – ről már tisztáztuk, hogy alaptörvény ellenes, sérti a lakosság egészséges élethez való jogát, sérti az aarhus-i egyezményt, az önkormányzatiság elvét.
A törvényalkotásnak ezen módja a jogállam megcsúfolása.

 

A VÉSZ tervezett módosítása a korábbi törvénysértések négyzetre emelése, és már a jó ízlés határán is túlmegy.

Kérdezem én:

• Ha a Múzeum Negyed épületei nyilvánvalóan nem férnek el a Városliget területén, miért akarják elhitetni velünk, hogy ha a törvényesség látszatát keltik akkor beépíthetik nyugodtan. Miért nem vállalják a törvénytelenség felelősségét?

• Ha a Biodom túlméretezett épülete csak 20% zöldfelületet hagy meg a letarolt Vidámpark helyén, akkor miért nem az építkezés volumenének csökkentése az erre adott reakció? Ha nem lenne tragikus, nevetségesnek mondhatnánk, hogy a hiányzó 20% zöldfelületet egy fedett épület alatt akarják biztosítottnak hazudni.

• Ha a békebeli Közlekedési Múzeum épülete sem fér el a számára kijelölt helyen, mi indokolja, hogy a VÉSZ-t módosítsuk a régi alaprajzhoz és ne az elhibázott tervünket vegyük korrekció alá.

• Remélem, hogy boldogsággal tölti el Önöket az a felfedezés, hogy a VÉSZ-ben találtak egy keskeny nem beépíthető sávot a Közlekedési Múzeum és az Új Nemzeti Galéria helye között, melyet most „jogszerűen” beépíthetővé tesznek……és még mindig nő a zöldfelület.

• Az Új Nemzeti Galéria és Néprajzi Múzeum építési helyének „pontosítása” vajon hány száz négyzetméterrel növeli a beépítésre szánt területet?

• Gusztustalan dolognak tartom első körben megígérni a műemlékeseknek, hogy folyamatosan konzultálnak velük, második körben a műemlékvédelmi törvényt módosítani és kivenni a törvény hatálya alól a kiemelt beruházások helyén található műemlékeket, harmadik lépésként erre hivatkozással eldózerolni a barlang vasutat.

• Nem tartják-e a lakosság elleni merényletnek hogy egy ilyen „apró módosítással” a Fővárosi Nagycirkusz területét is az Állatkerthez kapcsolják? Ezzel együtt megágyaznak a Fővárosi Nagycirkusz Ajtósi Dürer sor-i elhelyezésének. (Tudják, hogy műemléki környezetben, a Sacre Coeure Lánynevelő Intézet szomszédságában lesz a Cirkusz, és az állatok istállója? )
Minden fővárosi képviselő és polgármester szembe tud-e nézni a saját választóival, annak biztos tudatában, hogy a törvénytelenül alacsony parkoló szám kielégítésére a környező lakott területek 1 km-es körzetét vehetik igénybe.

• A kutyakomédia slusszpoénja, hogy a fentieket a beépítettség növelése és a zöldfelület csökkentése nélkül hazudják/ígérik megvalósíthatónak

Ha esetleg a fővárosi képviselők nem kapták volna meg a VÉSZ módosításnak tényleges indokául szolgáló két dokumentumot, most ide mellékelem, hátha megtudják mihez adják a nevüket, és elgondolkodnak felelősségük súlyáról.

VÉSZ módositás javaslat FÁNK (word 7,7 MB)

VÉSZ módosítás témái Városliget ZRT (27 KB word)

Végezetül engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmüket, hogy egy városnak azért van önkormányzata, hogy a város és lakói érdekeit képviselje, nem azért, hogy ezzel ellentétes érdekeket szolgáljon.
Józanságot, törvénytiszteletet, természettiszteletet és emberséget kívánok.  

Budapest, 2015. augusztus 12.
Tisztelettel: Garay Klára

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás