A rovat kizárólagos támogatója

A Zöld Híd Régió Nkft. közleménye: Társaságunk 2016. június 14-én kényszerűen felmondta a komplex közszolgáltatással érintett 44 település szerződését. Felmondó levelünkben jeleztük, hogy amennyiben az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. június hónapban át tudja utalni a működésünkhöz szükséges pénzügyi forrást, abban az esetben változatlan minőségben el fogjuk látni a lakosságot.

2016. június 20-án, hétfőn Gémesi György, a Zöld Híd Régió Nkft. tulajdonosi testületének elnöke a nyilvánosságot is tájékoztatta a kialakult helyzetről, dolgozóink részére összevont, rendkívüli állománygyűlést tartottunk.

2016. június 24-én, pénteken megkaptuk az NHKV Zrt. határozatát a kérvényezett szolgáltatási díj előleg tárgyában. Határozatuk szerint az igényelt bruttó 297 millió forintot három részletben, július 15-ig a rendelkezésünkre bocsátják. Az előleg rövidtávon biztosítja az üzemeltetés pénzügyi fedezetét, ezért értesítettük az érintett önkormányzatokat, hogy a közszolgáltatási szerződés felmondását hatálytalanítjuk.

2016. június 27-én, hétfőn konstruktív légkörben tárgyalásokat folytattunk az NHKV Zrt. vezetőségével a hulladékgazdálkodás kialakítás alatt álló, társaságunkat is érintő finanszírozási rendszeréről.

A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. a 2016. április 1-től elvégzett közszolgáltatása ellenében nem bocsáthat  ki számlát a lakosság részére, erre továbbra is csak a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. jogosult. A második negyedévi működési költségeinket az NHKV Zrt. szolgáltatási díj formájában utófinanszírozás keretében téríti meg, ennek terhére nyújtottuk be előleg kérelmünket a júliusi költségeink finanszírozására. Kérelmünket az NHKV Zrt. rugalmasan, a jogszabályi feltételeknek megfelelően, a szükséges hiánypótlási eljárások után és a törvényi határidőkön belül kedvezően bírálta el.

A Zöld Híd Régió Nkft. szolgáltatása a bizonytalanságok ellenére egyetlen órára sem állt le, gyűjtőjárataink 20 perces pontossággal követik egymást, a közszolgáltatás változatlan műszaki tartalommal működik a 65 ezer háztartás részére. Társaságunk humán és tárgyi kapacitása rendelkezésre áll a hulladékgazdálkodási feladatok hosszú távú ellátásához.

2016. június 28.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás