Hirdetés

Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter csütörtökön találkozott a legnagyobb magyar üdítőital gyártók és forgalmazók képviselőivel. A minisztérium támogatja, hogy a gyártók olyan szervezeteket hozzanak létre, amelyek országos szinten megszervezik a használt palackok begyűjtését és feldolgozását.

A legnagyobb magyar üdítőital gyártók és forgalmazók képviselőit a miniszter hívta találkozóra. A megbeszélésen közölte: Magyarország betartja az Európai Unió által előírt hulladékhasznosítási szabályozást. Ennek érdekében a tárca legalább a jelenlegi szinten tartja a betétdíjas, visszaváltható üvegben forgalmazott italok arányát. A megfelelő jogszabályok 2003. január elsején léphetnek életbe. A tárca folytatja a szábályváltoztatást előkészítő tárgyalásokat.

A minisztérium támogatja, hogy a gyártók olyan szervezeteket hozzanak létre, melyek országos szinten megszervezik a használt palackok begyűjtését és feldolgozását, és egyetért azzal, hogy a palackok begyűjtését a termelők által jelenleg a költségvetésnek fizetett termékdíj helyett kialakítandó úgynevezett licencdíj fizetésével finanszírozzák.

Ugyanakkor a begyűjtést és újrafeldolgozást nem vállaló gyártóknak a jelenleginél lényegesen nagyobb termékdíj fizetésére kell számítaniuk.
2002. július 4.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás