Hirdetés

Sikeresen zárult a közösségi faültetés Pilisborosjenőn. A helyi lakosok, civil szervezetek és földtulajdonosok példamutató összefogásával mostantól hosszú évtizedekig 31 magas kőris és 2 ezüstlevelű hársfából álló fasort díszíti a Teve sziklához vezető utat.

Ékkövet kapott a Várvölgy felé vezető út

“A legjobb időpont faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja a kínai mondás. A pilisborosjenői kőris fasor ültetését e kínai mondás és a MOL Magyarország – Ökotárs Alapítvány Zöldövezet nevű pályázata is inspirálta.
A tervezés 2017 novemberben kezdődött és idén márciusban tették közzé örökbefogadási felhívásukat Pilisborosjenő lakói felé. Két nap alatt 30 örökbefogadó család jelentkezett, akik pénzt, időt rászánva, a fenntartás felelősségét is vállalva, tevékeny részesei akartak lenni a faültetésnek.

A honos magas kőris és ezüst hárs fákból álló fasor 33 fájának beszerzési és az ültetés kapcsolódó költségeinek árát helyi lakosok örökbefogadási díj formájában fedezték: 44 család fizetett be egyenként 20.000 Ft-ot. Ebből fedeztük a költségeket (összesen 670270 Ft-ot), az örökbefogadónk a költségeken felül megmaradó részt (4770 Ft/örökbefogadó) pedig Pilisborosjenő közterületeinek fásítására létrehozott alap számára ajánlották fel – tájékoztatta a greenfot Tömöri Balázs helyi szervező.

  A 2097.hu képes riportja a kezdeményezésről >>

Honlapunkon nagyon szívesen bemutatunk más példamutató zöld kezdeményezést, vagy éppen elrettentő környezetpusztítást. Olvasóink írásait, képeit várjuk az info@greenfo.hu címre.

Emellett számítunk támogatásaikra is. Részletek itt, vagy a képre kattintva.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás