A rovat kizárólagos támogatója

A Fidesz úgy indított nemzeti konzultációt az energiaválságról, hogy abban egy szó sem esik az egyetlen valódi megoldást jelentő zöldfordulatról. Ez a legegyértelműbb bizonyítéka annak, hogy a kormányt valójában most sem érdekli egyáltalán az emberek véleménye. A nemzeti mintájára indította zöld konzultációt az LMP. De mint minden “konzultáció”, ez is demagóg, és érdemben semmin se változtat. Viszont nem kerül közpénz milliárdokba, mely a “NERtársak” zsebébe vándorol!

Mint az LMP írja: Ne hagyjuk, hogy semmibe vegyenek minket: töltse ki a zöld konzultációt, és mondja el véleményét az ország következő tíz évét valóban meghatározó kérdésekben!

Koncz Zsófia ma azt mondta a parlamentben napirend előttire adott válaszban, hogy Magyarország energiaellátása ma „infrastrukturális és fizikai okokból nem biztosítható az orosz gáz nélkül, és ez nem ideológiai kérdés”. Elég nagy bajban lennénk, ha ez nem lenne ideológiai kérdés, hiszen akkor logikusan az ország előtt hosszabb távon nem lenne más lehetőség, mint a totális orosz függőség. Szerencsére ez nincs így.

Valójában azért vagyunk ennyire kiszolgáltatottak az orosz gáznak, mert az elmúlt 12 évben a Fidesz kormányzott, és olyan döntéseket hozott, melyek ezt az eredményt hozták. Azt üzenték, hogy az olcsó fosszilis energia korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll, miközben betiltották a szélenergiát, adóztatták a napenergiát, és elfelejtették leszigetelni az országot. Sőt, most az energiaválság közepén se tesznek mást, mint azért küzdenek minden erejükkel, hogy senki által nem zavartatva megmaradhassunk az orosz függőségben.

Mi, Zöldek bátran vállaljuk, hogy ebben a kérdésben súlyos ideológiai vitánk van a Fidesszel: ezért indítottunk a nemzeti konzultációval szemben Zöld Konzultációt. Szerintünk ugyanis azt a helyzetet, hogy Magyarország szélsőségesen függ az Oroszországból importált fosszilis energiától, nem elfogadni kell, hanem változtatni rajta. Mert a fosszilis energia túlhasználata elveszi a jövőnket, az orosz függőség elveszi a szabadságunkat. A Fidesszel szemben nekünk meggyőződésünk, hogy a helyzetnek van megoldása, a radikális zöld fordulat – írta FB oldalán Ungár Péter.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek