Hirdetés
Budapesti Közlekedési Központ sajtóközlemény

Az év leginnovatívabb, esztétikai szempontból kiemelkedő termékeinek járó iF Design Award elismerést nyert a Budapesti Közlekedési Központ BudapestGO applikációja. A nemzetközi díj mellett a BKK ügyfelei hamarosan megismerhetik az applikáció legújabb fejlesztéseit is, amelyek tovább növelik a felhasználói élményt.

Az iF Design Awardot 1953-ban alapították, napjainkban pedig az egyik legfontosabb formatervezési elismerés világszerte. A kitüntetés a kiemelkedő megjelenést tanúsító terméket, csomagolást, kommunikációt és szolgáltatástervezést, szakmai koncepciót, felhasználói élményt és felhasználói felületet díjazza. A díj nyerteseinek illusztris sorában a BKK mellett megtalálható a többi között az Apple, az Audi, a Bosch, és a Siemens is.

A díjazott applikáció a BKK szakemberei mellett a társaság partnereként dolgozó Supercharge, Telekom Rendszerintegrátor (T-Systems) és a realCity csapatának munkáját is dicséri.

„Egy olyan digitális eszköz megalkotása volt a célunk, amellyel egyszerűen tervezhető, kiszámítható alternatívává válik a közösségi közlekedés – nyilatkozta a dizájndíjjal kapcsolatban Diószegi Ágnes. A BKK Ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A célunkat elértük, hiszen ma már egyetlen, könnyen kezelhető alkalmazásban elérhető a jegy- és bérletvásárlás, az utazástervezés és a forgalmi információk, ami jelentősen hozzájárul az élhetőbb városi élet megteremtéséhez. Ráadásul az alkalmazás rendkívül népszerű, már az 1 milliót is átlépte a BudapestGO regisztrált felhasználóinak a száma. Külön öröm számunkra, hogy ügyfeleink elégedettségét most az iF Design Award is megerősítette.”

Felhasználóbarát funkciók, újabb fejlesztések

A BudapestGO felhasználói mobiltelefonjaikon keresztül azonnal megoldást kaphatnak a közlekedési helyzetekben felmerülő kihívásokra. Az app kialakításánál fontos szempont volt, hogy a felhasználók akár a hatékonyság érdekében szeretnék optimalizálni utazásaikat, akár az akadálymentes járműveket szeretnék kikeresni, vagy a legfenntarthatóbb közlekedési lehetőségeket kiválasztani, az alkalmazás támogassa őket.

Az applikáció mindezek mellett extra kényelmi tényezőket is ajánl, mint például a csak digitálisan elérhető speciális jegytípusok vagy más városok közösségi közlekedési szolgáltatásaira szóló jegyek. A BKK a BudapestGO alkalmazás használatára ösztönzi az utasokat, tökéletes alternatívát biztosítva az autóhasználat helyett 2,5 millió Budapesten és vonzáskörzetében élő ügyfél számára.

A BKK ügyfelei hamarosan újabb fejlesztésekkel is találkozhatnak, amelyek tovább növelik a felhasználói élményt: két ikon megújítása mellett egyszerűbbé válik a jegyhasználat, és gyorsabban elérhető lesz a járműről tervezés funkció.

Az applikáció legújabb verziója letölthető a Play áruházban és az App Store-ban. Érdemes beállítani az automatikus frissítést, így mindig a legújabb alkalmazás segíti a közösségi közlekedésben. Bővebb információ és a funkciókat bemutató videók a bkk.hu/budapestgo oldalon érhetők el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás