Hirdetés

Az LMP véleménye szerint továbbra sincs elfogadható szakmai érv az állami termőföldek privatizációja mellett – jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek.

A képviselő azt mondta, a bejelentésekkel ellentétben nem látják, hogy társadalmi konzultáció zajlana az ügyben. Azt sem tartotta elfogadható érvnek, hogy jelentősen megnőtt a külföldi állampolgárok vételi szándéka, mert – szavai szerint – ha az állam nem akarja eladni a területeket, akkor azokat nem veszélyeztetik a külföldi befektetők. Ha a földpályázati rendszer valóban olyan sikeres lenne, mint amilyennek kommunikálják, akkor végképp nem érthető, hogy miért kellene eladni a termőföldeket – fogalmazott.

Sallai R. Benedek azzal folytatta, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, javasolja a kormánynak, hogy 2017. június 30-áig írják ki a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázatát. A politikus nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy ez egy “pénzlenyúlás”, és a bejelentés célja az, hogy a Fidesz 2018-ban már EU-s pénzeket is a kampánycéljaira használjon fel.

A képviselő szerint egyébként “nem lenne ördögtől” való a kiírások felgyorsítása, ugyanis 2014 eleje óta a vidékfejlesztési fejezetekből nem írtak ki új pályázatokat. Ha ezek a források gyorsabban és hatékonyabban tudnák szolgálni a vidék felzárkóztatását és az önfenntartó gazdaságok létrehozását, akkor az jó lenne – szögezte le. A politikus szerint viszont a héten Brüsszel által elfogadott magyar vidékfejlesztési program rossz. A legtöbb kis- és közepes vállalkozó nem fog tudni hozzáférni a forrásokhoz, miközben sok, eddig meghatározó szereplőt, például civil szervezetet és vidékfejlesztőt is kizárnak a legtöbb jogcímből – érvelt.
Ha felgyorsítják a pályázatok kiírását, akkor az innovációs központoknál, pályázatkezelőknél a következő két-három évben lesz munka, utána viszont leépítés várható – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: ugyanez a gond fog jelentkezni a pályázatírói szektorban is.
LMP Sajtóközlemény.

Dübörög a propaganda, mint az 50-es években. Szégyenletes a Fidesz nyilatkozata. Mindennapos gyakorlattá vált a magyar közvélemény félrevezetése. A Kormány augusztus 18-i ülésén dönthet a földek eladásáról. NEM ADJUK A FÖLDÜNKET! Találkozzunk augusztus 17-én, hétfőn 18.00 órakor Budapesten a Kossuth tér 11. előtti hársfánál az Élőlánc Magyarországért állampolgári akarat nyilvánító rendezvényén!  Ismét hazudott a Fidesz föld ügyben – tiltakozz!

Kapcsolódó anyagok:

Ismét hazudott a Fidesz föld ügyben – tiltakozz!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás