A rovat kizárólagos támogatója

Súlyos környezeti veszély fenyegeti a Főváros immár egyetlen valamirevaló ősparkját a Margitszigetet!

Néhány ember eszelős ötlete és hatalmi kapcsolatainak következményeként a közelmúltban felújított Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda átépítési, bővítési munkálatainak megkezdését tervezik! Épeszű ember gondolatvilágától távol áll egy effajta súlyos környezetvédelmi kár előidézése.Különösképpen ennek indoklásaként olyan bugyuta ötlet közvélemény elé tárása miszerint majd olimpiai bajnokok ültetnek facsemetéket a többszáz éves ősfák helyébe!
Röviden a tárgyszerű ellenérvekről:
A jelenleg működő és közelmúltban teljesen felújított uszodán és közeli létesítményeken súlyos rombolásokat kellene végrehajtani. Költsége szinte felbecsülhetetlen.
A meglévő élővilág és növényzet pótolhatatlan veszteségeket szenvedne, nem beszélve a margitszigeti ivóvízkutak veszélyeztetéséről. Mindegy ki akarja pótolni, lehetetlen!!!
A Margitsziget gépjárműforgalma már így is alig elviselhető.A rendőrség vagy nem tud vagy nem akar cselekedni. Mivel lehetne akkor számolni a tervezett nagy forgalmú uszoda megnyitása után?
A vizes sportágak látogatása nehézkes a közönség gyakran távolmarad az eseményektől!
A másik tervezett két helyszín a Spartacus (Üllői út Kőér u. sarok) és a Műegyetemi rakpart számos okból előnyösebb lenne:
-Nem járna már meglévő értékes építmények rombolásával
-Környezeti kár nem keletkezne
-Mindkét tervezett helyszín tömegközlekedése fővárosi szinten kíválónak modható
-A margitszigeti gépjárműforgalom és az így az emiatt keletkező környezetszennyezés nem növekedne.

Az egyszerű állampolgárok alapvető jogainak védelme és az ésszerű takarékossági intézkedések betartása érdekében kérek mindenkit, aki tehet valamit az ügyért: akadályozzuk meg a környezetpusztító és gazdaságtalan beruházás megvalósulását.
2004 szeptember

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás