A rovat kizárólagos támogatója

Tisztelt Bayer Zsolt! Ön nemrégiben zoofilekhez, vagyis az állatokkal közösülő, bűncselekményt elkövető emberekhez hasonlított vegánokat. Ha jól értettem gondolatait, az váltotta ki Önból ezt a megbélyegző indulatot, hogy vegán aktivisták egy csoportja egy horgászversenyen tiltakozott, azt állítva, hogy a horgászat állatkínzás.Ha megtisztel azzal, hogy meghallgatja ellenérveimet, megköszönöm.
Elöljáróban annyit tudok ígérni, hogy rövid leszek, másrészt ellenvetéseim a legkevésbe sem politikai jellegűek.
Kijelentésével sok tízezer, vagy akár százezer, konzervatív érzelmű magyar vegán honfitársunkat is súlyos, igaztalan vádakkal illetett.
A vegánok ugyanis nem liberálisok, baloldaliak, zöldek, hanem egyszerűen csak vallási, etikai és/vagy vagy egészségi okokból kerülik az étkezésük, és az életük során az állatok kihasználását.
Rengeteg vegán van a Fideszben is.
Értem, hogy ön a vegánban, különösen a horgászverseny ellen tiltakozó vegánban, a rebellis, ellenzéki szinonímáját látja, de higgye el, téved. A zoofilok, vagyis az állatokkal közösülő, személyek, nem a vegánokhoz, hanem a pedofílokhoz hasonlítanak. Tudja, az olyanokhoz, mint az SZDSZ-es Lévay Levente, vagy a Fideszes Kaleta Gábor. Merthogy – sajnos – pedofílok mindenütt vannak. Még a Fideszben is. Sőt!

Részleteket egyelőre nem árulhatok el, de magyar állatvédők – köztük vegán állatvédők – egy csoportja – ha tud titkot tartani személyesen, részleteket is szívesen elárulok – egy ideje azon dolgozik, hogy segítve a hatóságok munkáját, feltárjon egy vélhetően hazánkban is működő zoofil hálózatot, akik a nyugati határ mellett még egy illegális éjszakai bárt is üzemeltetnek.

Ami a vegánokat illeti.
Őket – történelmi kontextusban – sokkal inkább a szerzetesekhez lehetne hasonlítani, hiszen közülük sokan, bár egyébként szívesen ennének húst, az állatok iránti könyörületességből nem teszik. Ugyanígy tettek az ariánusok, a kamalduli, a trappista szerzetesek, vagy éppen Savonarola.
De a – tudtommal Ön által is kedvelt – George Bernard Shaw is.
Sőt, így tesz a – tudtommal – ön által is kedvelt Arnold Schwarzenegger.
És így tett annakidején a – tudtommal – ön által szintén kedvelt – Richard Wagner is – hogy csak néhány kiragadott példát említsek a világtörténelem híres vegánjai közül.
A horgászat egyébként – állatkínzás.
Nem véletlen, hogy etikus pecások, nem csak visszaengedik a halakat, de még olyan kenőcsöt is tartanak maguknál, amivel gyógyítják a halak száján a horog okozta sebeket. Amúgy a horgászok közül rengetegen természetszerető, természetvédő emberek, akikkel igenis van közös dolguk az állatvédőknek – talán még a vegánoknak is.
De azért, mert vegánok – lehet, hogy éppen Fidesz szavazó vegánok – egy csoportja, csendesen, kulturáltan, értelmes vitára hívva nyilvánosan megvallja azt a véleményét, hogy a horgászat fáj a halaknak, nem ok arra, hogy a világ egyik legszörnyűbb jelzőjével, zoofiliával hasonlítgassuk őket.
Ez ugyanis nagyon súlyosan sértő a vegánokra- és rendkívül hízelgő a zoofilekre nézve.

Üdvözlettel:
Bóday Pál Macskaárvaház Alapítvány

Nyitókép: Lakshmana Temple Khajuraho India wikipedia


Vélemény rovatunk írásai nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás