A rovat kizárólagos támogatója

Több zöld szervezet nevében fogalmazták meg levelüket az aggódó természetvédők

Medgyessy Péter miniszterelnök
Magyar Köztársaság Kormánya
Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Május 8-án és 9-én Zengõ-hétvége címmel országos rendezvényt tartottunk a Zengõ alján, Pécsváradon. Úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk az országunkban élõ, céljainkkal szimpatizáló barátainknak, politikusoknak, döntéshozóknak a táj még érintetlen szépségét, a nyíló bánáti bazsarózsát.
Megmutattuk a még mindig nyitott kábelárkot is, amely a döntés elõtti várakozást szimbolizálja. Az itt élõk jobban szeretnék, ha ezt az árkot együtt betemethetnénk és megnyugodhatnánk abban, hogy a politika fontosnak tartotta a civil népakaratot. Az Ön és kormánya bölcs döntése volt hogy független szakértõkbõl álló tárcaközi bizottságot hoz létre a helyzet tisztázására, és egy mindenki számára elfogadható megoldás megtalálására.
Sajnos azonban azt tapasztaltuk, hogy döntésük meghozatala után több mint egy hónappal még mindig nem kezdte meg munkáját a bizottság, még mindig nem ismert a bizottság munkájában résztvevõ személyiségek kiléte, száma, a bizottság mûködési rendje. Úgy gondoljuk, mi, a Zengõért aggódók, hogy a bizottság gyors helyzetértékelése és döntése rendkívül fontos! Ezt a döntést könnyíti meg az Ön számára és talán a bizottság számára is a május 1-én megvalósult európai csatlakozásunkból adódó helyzet. Az általunk is óhajtott “modern, európai Magyarország” nem hagyhatja figyelmen kívül az Európa által védett természeti örökségünket. A Zengõ védett értékei most már Európáé is! A “modernség” pedig számunkra a környezettudatos gondolkodásmód általánossá válását is jelenti.
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Kérjük, vesse latba tekintélyét és a jelenleg kifelé idõhalogató jellegûnek tûnõ bizottsági munkát gyorsíttassa fel! Szeretnénk az Európa Parlamenti választások elõtt megnyugodni, hogy országunkat olyan politikusok vezetik, akik az európai gondolkodásmód mellett fontosnak tartják a népakaratot is!
Munkájához sok sikert kívánunk!
Tisztelettel: Pécsvárad-Várkert, 2004. május 9.
Dr. Herbert Tamás Civilek a Zengõért Mozgalom vezetõje Tel.: 06-20-340-8039
Farkas István ügyvezetõ elnök Magyar Természetvédõk Szövetsége Tel.: 06 20 444 97 79
Csáki Roland Greenpeace kampányszervezõ Tel.:06-20-953-22-25
Dr. Pánovics Attila elnök Pécsi Zöld Kör Tel: 06 30 366 5639
Vay Márton Programvezetõ Védegylet Tel: 06 20 444 6637

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás