A rovat kizárólagos támogatója

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tovább takargatja az állami földrablást: máig nem tette közzé az állami földek nyerteseinek pályázatait annak ellenére, hogy ezt egy májusi kormányrendelet előírja – fogalmazott közleményben az LMP-s Lengyel Szilvia.

Az NFA törvényen felülinek tartja magát, és tovább takargatja a földpályázatokkal kapcsolatos visszaéléseket. Az LMP több alkalommal felhívta a figyelmet arra, hogy a fideszes politikusok által "nyilvánosnak" nevezett állami földbérleti pályázati rendszer minden elemében nélkülözi az átláthatóságot – vélekedett a képviselő.

Szavai szerint a gazdálkodók joggal elégedetlenek amiatt, hogy az NFA nem teszi láthatóvá a vesztes pályázók számára hogy, miért kaptak kevesebb pontszámot, mint a nyertesek. Ez annak fényében különösen gyanús, hogy az állami földbérletpályázatokon a gazdálkodási tervre a bíráló bizottság döntése alapján az összes adható pont 40 százalékát lehet kapni.

A májusi jogszabály-módosítás előírja a korábban megőrzött vesztes pályázatok visszaküldését is a gazdálkodónak. Ez megnehezíti a nyertes és vesztes pályázatok későbbi összehasonlítását és a pályáztatási gyakorlat felülvizsgálatát. Mára egyértelmű, hogy a hiteltelenné vált NFA-elnök, Sebestyén Róbert novemberi felfelé buktatását követően sem változott semmi. Az LMP ezért felszólítja az elnöki jogkört gyakorló Nagy János elnökhelyettest, hogy haladéktalanul tegye ki a nyertes pályázatokat a földalapkezelő honlapjára – fogalmazott Lengyel Szilvia.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás