A rovat kizárólagos támogatója

2021-ben volt a politikusok szerelemprojektjeként sok milliárd forint közpénzt felemésztő vadászati ál világkiállítás: 655 millió forint bevételt hozott, minimum 20 milllárdba került. Az ezt szervező projektcég azonban még mindig ketyeg. Ma is 18-an dolgoznak a pénzmosoda világkiállítás projektcégénél.

Még mindig működik a 2021-es vadászati világkiállítást szervező projektcég, írja a K-Monitor a nyilvános adatok alapján. Az Egy a Természettel Nkft. felületein nincs nyoma nagy életnek, de a céginfó szerint a cégnél még mindig 18-an dolgoznak. Most közzétett, 2022-es beszámolójuk szerint tavaly 26 fő volt a létszám, a rendezvényévi fele. A tavalyi személyi költség meghaladja a 450 millió Ft-ot. De van még miért dolgozni, a cégnek bő 900 milliója van csak bankbetétben!

Philipp Harmer, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács alelnöke, Habsburg-Lotharingia Károly főherceg, a világkiállítás fővédnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos (b-j) a nemzeti színű szalag átvágásával megnyitja az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én.
MTI/Illyés Tibor

További sok százmillió forintnyi készterméken és árun ülnek, a rendezvény után maradtak meg, ezekre a beszámoló szerint “piaci igény nem mutatkozott.”. Raktárban maradtak a Kovács Zoltán-féle Nimród vadászújság régi példányai is, aminek kiadására csak tavaly összesen 456 milliót költöttek a beszámoló szerint. A „Totem” szoborkompozíciót valamint a kiállítási tárgyak egy részét térítésmentesen átadták a keszthelyi vadászati múzeumnak, összesen 333 millió Ft értékben.

Hogy pontosan mi a terve a Magyar Államnak (és az őt felügyelő, Rogán-féle Kabinetirodának) a társasággal, és mikor tervezik végelszámolni, az nem derült ki a beszámolóból. Sajnos a komótosan felszámolt zombicégek költséges továbbélése nem ritkaság: a 2017-es Vizes VB szervezőcégét csak 2021-ben szüntették meg.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás