A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: saját

Naponta számtalan olyan pillanat van, amikor tehetünk valamit egy tisztább, zöldebb közös jövőért. A kiút a közösségekben rejlik. Az emberek közötti párbeszédben, a tapasztalatok megosztásában, a közös érdekek, szükségletek megértésében, annak átélésében, hogy Földünk bőségesen biztosít erőforrásokat, de ezek beosztása, a bolygón élő életformák tisztelete közös felelősségünk. 

Ez volt az egyik kulcsüzenete az Erasmus+ KA2 program keretében megvalósult két éves stratégiai partnerség napokban rendezett budapesti zárókonferenciájának. Az Ecofacilitators for the Sustainable Future nemzetközi projekt eredményeit bemutató nemzetközi találkozón izgalmas előadások, műhelymunkák várták a mély ökológia, az ökológiai lábnyom, az élelem önrendelkezés, a közösségépítés, a ökofeminizmus és a land art témakörök iránt érdeklődőket. A rendezvényen tanárok, képzők, facilitátorok, közösség vezetők, csoportokkal foglalkozó szakemberek ismertek meg olyan módszertani eszközöket, amelyeket munkájuk során, és mindennapi életükben is hasznosítani tudnak.

A konferencián bemutatásra kerültek a 2 éves projekt eredményei, melyek között szerepel egy közel 50  fős nemzetközi tréning, módszertani kézikönyv és egy folyamatosan bővíthető online platform, ami lehetőséget ad a felhasználókkal való interaktivitásra, illetve különféle, a témához kapcsolódó gyakorlat böngészhető. A május 25-ei konferencián résztvevők arra kerestek választ, hogy milyen módszerekkel – a névtanulós gyakorlattól a komplex szerepjátékig – lehet a környezettudatosságot növelni, a természettől való elszigetelődésünket csökkenteni csoportfolyamatok során.

Az Ecofacilitators for the Sustainable Future projekt nem titkolt célja az egymástól való tanuláson túl egy nemzetközi közösség kialakítása volt, mely a tudásmegosztással módszerek, gyakorlatok terjesztésével, hálózatosodással és szakmai párbeszéddel támogatja egymást.

A projekt magyar megvalósítója a Szatyor Egyesület.

Az érdeklődők további hasznos információkat a Eco facilitators for the sustainable future Facebook oldalon, illetve már elérhető az online platform is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek