A rovat kizárólagos támogatója

Felújított turistaházat, új kilátót és tanösvényt vehetnek birtokba a turisták a Dél-Bakonyban. Ezek a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósult fejlesztések tovább szélesítik a VERGA Zrt. közjóléti tevékenységét.

A tegnapi ünnepélyes megnyitón Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár elmondta, hogy a tárca évente 1 milliárd Ft. támogatást nyújt a felügyelete alá tartozó 22 állami erdészeti társaság közjóléti funkcióinak megvalósításához. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy 30 ezer lépésenként legyen turistaszállás hazánkban, valamint a Bejárható Magyarország Programban foglalt célok eléréséhez..
 

 

Új közjóléti fejlesztések:

   Teljesen megújult az egykor a bakonyi tanyavilághoz tartozó, később erdészházként használt Hajag turistaház. A kulcsosházként működő szállás 10 férőhellyel rendelkezik, és kényelmes elhelyezést biztosít a kiránduló családok és bakancsos turisták számára.

   A Bánd és Szentgál települések közelében, a Miklós Pál-hegy csúcsán megépült Majer Antal kilátó 22,15 méter magas, ahonnan a Bakony északi és déli sávja, valamint a Balaton-felvidék felé nyílik kilátás. A beruházás részeként a kilátó mellett tájékoztató táblát, erdei bútorgarnitúrát, valamint padokat helyeztek el.

   A 3,9 km hosszú, 9 állomásból álló Tiszafás tanösvényen betekintést kaphatnak a természetjárók a Tiszafásba, a tiszafáról, mint fafajról, továbbá néhány lágyszárú növénnyel is megismerkedhetnek.

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek