A rovat kizárólagos támogatója

17 %-kal drágul október 1-től a heti autópálya-matrica. Országos éves e-matricát ezentúl kizárólag a nemzeti útdíjfizetési szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületein lehet majd megváltani. Változnak a HÉV jegy vásárlások is!

17 százalékkal drágul holnaptóla heti autópálya-matrica, 2975 forint helyett 3500 forintba kerül majd – írja a Napi.hu, amely összegyűjtötte, milyen fontos változások jönnek október elsejétől. A több mint 7 személyes személyautók tíznapos matricája is drágul, 18 százalékkal hétezer forintra, az autóbuszok matricája pedig az eddigi 13 385 forint helyett 15 500 forintba fog kerülni.

Ugyancsak október elsejétől a nemzeti útdíjfizetési szolgáltató már nem engedélyezi viszonteladói partnereinek az országos éves e-matrica eladását, ezt kizárólag a társaság ügyfélszolgálati irodáiban és online értékesítési felületein lehet majd megváltani.

A HÉV-en holnaptól véget ér a türelmi időszak, a Budapest közigazgatási határain kívül eső megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre, ennek hiányában pótdíjat kell fizetni. Kivételt képez ez alól, ha olyan megállóhelyen szállnak fel, ahol nincs pénztár vagy jegyautomata, ekkor továbbra is lehet jegyet váltani az ellenőröknél.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek