A rovat kizárólagos támogatója

Az LMP megdöbbenéssel áll Palkovics László miniszter kijelentése előtt, miszerint Magyarországnak nincs szükség a környezetvédelem kiemelt szintű képviseletére. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy kezdjen felelősen gondolkodni és támogassák az LMP önálló zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.

Magyarországnak szüksége van olyan csúcsminisztériumra, mely minden szakpolitikai területre kiterjedően tekinti át az ökológiai válsággal kapcsolatos feladatainkat, ráhatással tud lenni az egyes minisztériumok tevékenységére, azokat egy rendszerben, az ökológiai és társadalmi fenntarthatóság szemszögéből tudja értékelni.

Az LMP több alkalommal is benyújtotta a Klímaügyi- és fenntarthatósági csúcsminisztérium felállításáról szóló határozati javaslatát, mert a klímaváltozással és az ökológiai válsággal kapcsolatos feladataink nem szűkíthetőek a környezet- és természetvédelem területére. A feladatok nem száműzhetőek néhány minisztérium alosztályára, és nem oldhatóak meg kizárólag technológiai lépésekkel sem. Ahogy fő kiváltó okai is elhibázott gazdasági és társadalmi struktúrákból fakadnak, úgy a válság mérséklése is csak gazdaságunk és társadalmunk működésének rendszerszintű átalakításával valósítható meg.

A zöld párt reményét fejezi ki, hogy a kormány átgondolja elhamarkodott és téves döntését, és támogatni fogja az LMP zöld minisztérium felállításáról szóló javaslatát.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek