A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Biztosan hallottad már a címben szereplő szólást, amelynek jelentése: beszéljünk őszintén. Mi is tegyünk így! Tudtad például, hogy a tiszta víz nem mindenki számára elérhető, és édesvízkészleteink veszélyben vannak? Az ENSZ döntése alapján 1992 óta minden év március 22-én, a víz világnapján (többek között) ezekre hívják fel a figyelmet.

Magadénak érzed a problémát?

Az UNICEF adatai alapján a nem megfelelő ivóvíz percenként három gyermek haláláért felelős. A tiszta víz és a higiénia biztosítása a fejlődés egyik legfontosabb pillére. Egy átlagos magyar ember 130 liter vizet használ el naponta – közel ekkora mennyiség akár egy csöpögő csap miatt is elfolyhat, míg a világ szegényebb részein több órát kell gyalogolni a legközelebbi vízforrásig. Ha téged is aggaszt a mértéktelen vízfogyasztás és a -hiány kettőssége, valamint aggódsz a vizeket elborító műanyaghulladék miatt, és szívesen eltöltenél egy tartalmas hetet hozzád hasonló gondolkodású, 7–17 év közötti fiatalok között, a PEOPLE TEAM nyári táborában a helyed.

Fenntarthatóság és nyári tábor

A PEOPLE TEAM egyhetes, tematikus táboraiban idén is számolhatsz a KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban a következő témákkal: zöld tábor, régészet, kalandtábor, WWF, Ocean Cleanup – Boyan Slat. Amennyiben nem tudsz dönteni, három turnusra is jelentkezhetsz, amelyek időpontjai július vége és augusztus közepe közé esnek. Ha tehát egyaránt érdekel a természetvédelem, a vizek hulladékmentesítése és a klímaváltozás, akkor három turnuson is részt vehetsz.

Ocean Cleanup tábor

Mivel közeledik a víz világnapja, hadd ajánljuk figyelmedbe az Ocean Cleanup – Boyan Slat elnevezésű PT-tábort. Boyan Slat egy huszonéves holland vállalkozó, aki azzal vált világhírűvé, hogy közösségi finanszírozásból megépítette és tengerre bocsátotta az első passzív műanyaghulladék-gyűjtő rendszert. The Ocean Cleanup nevű alapítványa több millió dollár támogatást gyűjtött össze azért, hogy az óceánok vizéből eltávolítsa a műanyag szemetet, ezáltal javítva a vízi élővilág helyzetét. Izgalmasan hangzik? Bővebb információért keresd a PEOPLE TEAM honlapját, anyunak pedig küldd el a jelentkezési lap linkjét, amelyet ide kattintva érsz el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek